Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: bartbuks » 01 paź 2010, 18:34

Obrazek

Może mnie wyśmiejecie, może nie, w sumie leję na to:P Wczoraj w nocy nudziło mi się, więc wyciągnąłem box z filmami i postanowiłem obejrzeć Scusa ma ti chiamo amore, co w ang wersji nazywa się Sorry if I love you.

Jak trafiłem na ten film. Prześliczna bohaterka nazywa się Michela Quattrociocche i z wielką piłką łączy ją więcej niż niejednego polskiego kopacza. Sęk w tym, że codziennie budzi się u boku Alberto Aquilaniego.

Wracając do filmu - bardzo zabawny, z zajebistą fabułą i fantastyczną grą aktorów. Jak komuś znudziły się amerykańskie rzygowiny, to polecam kino włoskie i francuskie. Wątek dość prosty i na początku może trudno ogarnąć, że na bazie takich pospolitych wydarzeń można nakręcić coś tak przyjemnego. Alex ma prawie 40 i zostawia go narzeczona. Załamuje się, z mieszkania robi melinę, lecz pewnego dnia poznaje 17-letnią Niki. Pomimo, że zajeżdża tu pedofilią i w naszym kraju trudno pojąć pewne rzeczy, to Włosi mają inną kulturę i krzyży nie będą z tego powodu bronić. Polecam - z dziewczyną, czy nie, obejrzeć warto!

Ocena: 8,5/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”