Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: ddemon » 04 paź 2010, 10:15

Przez weekend niemiałem czasu więc teraz trochę napisze o meczu rozegranym w 8 kolejce.

Górnik Zabrze - Jagiellonią Białystok 0:1 (0:0)
Bramka: Andrius Skerla (90.).
Żółte kartki: Michał Bemben, Grzegorz Bonin, Marcin Wodecki, Adam Marciniak, Aleksander Kwiek - Grzegorz Sandomierski, Alexis Norambuena.
Sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk). Widzów: ok. 8000.
Trener Jagiellonii, Michał Probierz: "Wiedzieliśmy, że to będzie trudne spotkanie, że Górnik po porażce w Gdańsku zagra podwójnie zmobilizowany. I rzeczywiście początek spotkania był ciężki. Nie umieliśmy sobie poradzić z ułożeniem gry. Potem wyglądało to już lepiej. Mecz mógł się zakończyć różnym wynikiem. Przyjemnie jest wygrywać w 90. minucie, bo przeciwnik nie ma wtedy czasu, żeby odrobić straty. O Górnika się nie martwię, bo widziałem dziś, że gra bardzo dobrą piłkę".

Trener Górnika, Adam Nawałka: "Mieliśmy plan zdobycia dzisiaj trzech punktów. Stworzyliśmy sobie sporo sytuacji, ale czasem tak jest, że wynik nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku. Nie mamy zamiaru na nic ani na nikogo narzekać. Wstydu nie było. Cieszy mnie to, że zespół walczył do końca, nie załamał się nawet po straconej bramce i jeszcze przy stanie 0:1 końcowy rezultat był sprawą otwartą. Humory nam nie dopisują, bo straciliśmy bardzo potrzebne punkty".

źródło: PAP
Cóż porażka boli zwłaszcza że stać było nas na remis i byłby raczej sprawiedliwym wynikiem :( Górnik wyszedł od samego początku do ataku chcąc sie zrehabilitować po porażce ale nic niewpadło...Jaga miała również swoje sytuacje i cóż w 91 minucie się to zemściło :/ Z racji tego że na 8 spotkań padło tylko 10 bramek i dolna część tabeli remisowa,bądź przegrywała(Ruch,Legia mimo wszystko) no to nadal mamy jakąś przewagę..Szkoda tego pkt bo możliwe że pod koniec ten punkcik będzie nam potrzebny no ale oby w następnych spotkaniach było lepiej ;) Teraz przerwa na kadrę i trzy mecze z drużynami które miały być w czołówce a mianowicie u siebie z Wisłą,Lechem i wyjazd na Legie cóż jakbyśmy wygrali chociaż jeden mecz znimi to byłby ogromny sukces,ew.trzema remisami jakoś też bym się zadowolił chociaż jeśli nie teraz to kiedy? Dwie drużyny są w kryzysie i z meczu na mecz wyjdą z tego dołka(hm..powinni jeśli chcą dalej walczyć o MP :D) Lech może nas zlekceważy po meczu z City więc powinniśmy jakoś to wykorzystać i zdobyć z któryś z tych spotkań komplet punktów...Mamy 12 pkt więc jesteśmy blisko połowy granicy 30 dającą może utrzymanie...Przed meczem z Lechią miałem przeczucie że dopiero punkcik zdobędziemy o prymat na Śląsku z Polonią Bytom ale oby się niesprawdził ten scenariusz i chłopacy by się postarali cosik wcześniej ugrać ;)

PS..Wiem że Górnik niegra już w PP ale wczorajsze studio- "losowanie" 1/8 finału na TVN Turbo mnie rozbawiło...Facet z Nsportu przewodniczącym losowania,piłki losowała Agnieszka Cegielska, no i wstudiu siedziały jeszcze trzy osoby jakiś stary dziad z PZPN-u? :D Bo ten z Nsportu(co prowadzi ligę mistrzów) cały czas się pytał czy wszystko przebiegło zgodnie z regułami,jakiś dziennikarz z Rzeczpospolistej i Hubert Wołąkiewicz...Program nazywał się Nasza piłka i coś koło 21 ponoć za tydzień tego programy niema bo mecz Legia z Ado Den Haag będzie pokazywany..Oglądał ktoś te marne losowanie i później rozgrywki PP mają być traktowane jak Carling Cup czy DFB-Pokal :/ Jak sami niszczymy to wszystko...A ten z Nsportu niema że mówił kto zkim to się jeszcze mylił...Totalna porażka :haha:

Wróć do „Polska”