Tak jak pisałem wcześniej, interwencje bramkarzy w najnowszych PES-ach to jakaś kpina. Nie ogarniam tego jak przy takim zaawansowaniu technicznym i doświadczeniu w produkcji symulatorów piłki noznej jakie ma Konami można zrobić tak wielkiego buga i powielać go przez czwartą już z kolei część. Nowi designerzy muszą mieć chyba downaMagnum pisze:a ogólnie pisze bo mi sie przytrafil naprawde wielki blad bramkarza i nie moglem ise powstrzymac przed podzieleniem sie![]()
Uwierz mi że bramkarze ze starszych wersji zachowują się o niebo lepiej. Gdy są w świetnej formie potrafią wyciągać niesamowite piłki. Jedynym zatrzeżeniem jest ich korygowanie pozycji między słupkami. Dajmy na to biegnę Nedvedem lewym skrzydłem i łamię akcję do środka aby przygotować sobie pozycję do strzału. Bramkarz, który przy akcji prowadzonej bokiem odsłania dalszy róg i przy szybkim przeniesieniu ciężaru gry do środkowej strefy nie nadąża z wspomnianą korektą ustawienia, przez co strzały w długi róg stają się łatwiejsze. Poza tym żadnych zastrzeżeń do ich postawy nie mam.