Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 16 paź 2010, 13:36

Kadra na Chievo:
Abbiati, Amelia; Antonini, Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Abate, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Strasser; Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho, Ronaldinho.

Niedostępni: Jankulovski, Montelongo, Ambrosini
Niepowołani: Oddo, Papastathopoulos, Onyewu, Yepes, Oduamadi
Przewidywana jedenastka:
MILAN [4-3-1-2]: Abbiati; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ronaldinho; Pato, Ibrahimovic.
Abbiati i Ibrahimovic wrócili do zdrowia, więc należy się ich spodziewać w pierwszej jedenastce. Z uwagi na wtorkowy mecz, który powinien być decydujący dla układy miejsc 1-2 w grupie LM, mam nadzieję dziś zobaczyć mecz identyczny jak z Parmą z jedną różnicą - strzelenie dwóch, trzech goli w pierwszej połowie i spokojne dogranie meczu bez ryzyka i przemęczenia. Kadra nie zaskakuje - jedenastka jest przewidywalna, zagadka jest właściwie tylko na prawej obronie (może Bonera jest oszczędzany na Real?), ławkę również nietrudno przewidzieć - Amelia, Bonera, Abate, Boateng, Flamini, Robinho, Inzaghi. Na trybunach usiądzie oczywiście Strasser.
Przerwa na kadrę powinna wielu zawodnikom tylko pomóc - niektórzy podstawowi zawodnicy nie otrzymali nawet powołania, więc mogli wrócić do optimum fizycznego, mam nadzieję zobaczyć to we wtorek. ;)
Ustawienie mnie jak najbardziej cieszy - to najlepsze rozwiązanie na ten moment, od 4-3-3 ze względu na braki kadrowe i kolosalne błędy taktyczne piłkarzy trzeba było odejść. Zobaczymy, czy na pewno wrócimy do 4-3-1-2 w każdym spotkaniu, bo u siebie możemy z Chievo zaryzykować grę trójką napastników, ale po meczu z Parmą Allegri bardzo by zaskoczył wszystkich zmianą ustawienia na powrót do systemu Leonardo.
Liczy się tylko zwycięstwo.

Wróć do „Włochy”