Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 23 paź 2010, 16:15

Buffon to Buffon, najlepszy bramkarz świata, który grał w Serie B mimo ofert z najlepszych klubów świata. To zawodnik, który poza Realem miałby miejsce w każdej 11 a on siedzi dalej w tym przeciętnym Juventusie. Co najważniejsze, nie narzeka. Fakt, że pensję ma dużą jak na nasze warunki ale nie zawsze pieniądze się liczą. Jak dla mnie to może dostać dożywotni kontrakt, bo to jest symbol tego klubu a takich nie można się pozbywać żeby podreperować budżet. Z pozbyciem się Gigiego mógłbym się pogodzić jedynie wtedy, gdy on sam będzie chciał odejść. W przeciwnym wypadku dla mnie koleś jest nietykalny, zwłaszcza, że ma 32 lata więc na tej pozycji mógłby pograć jeszcze z 5-7 lat na bardzo wysokim poziomie.
Pewnie, że tak, ale ile my mamy pożytku z Buffona od już prawie 3 lat?
Początek poprzedniego sezonu to był stary, dobry Gigi. Ja wierzę, że jeszcze nam nie raz uratuje tyłek.

Bardziej mnie martwi kontuzja Grygery (nie sądziłem, że kiedyś to napiszę) i w związku z tym pomysł Delneriego o grze na jego pozycji Pepe. Wiem, że Motta z Palermo się skompromitował ale żeby aż tak? :think:

Wróć do „Włochy”