Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post autor: VADER » 25 paź 2010, 11:10

Jako wierny od lat fan Tottenhamu po przegranym meczu LM z Interem na San Siro nie czuję smutku, a wręcz radość. Potrzebny był taki piłkarz jak Gareth Bale by powstał jak Feniks z popiołów - nowy Ryan Giggs - bohater walecznego narodu walijskiego. Pamiętam jeszcze grę tego młodego piłkarza kiedy bronił barw FC Southampton. Był wyróżniającą się postacią w ekipie popularnych Świętych, stąd nikogo nie dziwiło, że mój klub kupując jeszcze niemalże nastolatka z Southampton za 10mnl.funtów dokonał zakupu wszechczasów. Od kiedy Gareth broni barw Kogutów jest piłkarzem kompletnym. Posiada to "coś" co podoba się kibicom. Jest waleczny i niebezpieczny :) Nikogo się nie boi. Potrafi grać na prawym jak i na lewym skrzydle.Jest jeszcze młodym zawodnikiem (21lat) i niestety tylko kwestią czasu pozostaje fakt jak długo jeszcze Bale pozostanie piłkarzem Tottenhamu,bo prawdę mówiąc cena w okolicach 25 mln.funtów jakie jest obecnie wart dla zespołów z najwyższej półki nie stanowi problemu, choć cieszy mnie fakt, iż Harry Redknapp zapowiada, że dla niego i całego zespołu waleczny Walijczyk nie jest obecnie na sprzedaż. Tottenham nie tylko w lidze ale też w LM chce się poprawiać, a nie pozbywać się jednego z najlepszych obecnie graczy. Nie zmienia to jednak faktu, że uderzenia Bale'a są piekielnie mocne i równie precyzyjne. Chłopak gra tak, że ręce same składają się do oklasków. Gareth ma dziką determinację w osiąganiu celów, ma też charakter i umiejętności, które pozwalają mu strzelać gole po indywidualnych akcjach. Śmiem twierdzić moi drodzy, że Bale jest jednym z najbardziej nieegoistycznych indywidualistów, jaki kiedykolwiek biegał po angielskich boiskach.

Zapraszam serdecznie na mojego bloga :lol:

Wróć do „Anglia”