Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 23:03

Il Giudice Sportivo, Giampaolo Tosel, ha rotto il suo consueto silenzio per parlare della squalifica di Krasic ma non ha voluto commentare la simulazione di Robinho che ha tentato di ingannare l'arbitro toccandosi il volto e poi buttandosi a terra dopo un contatto inesistente con Aronica: "Le due giornate a Krasic rappresentano la norma base. I due turni sono il minimo previsto: il codice prevede nei quattro casi di condotta gravemente antisportiva la sanzione minima di due giornate. Non può esserci nessuna riduzione ma solo un annullamento in caso di ricorso accolto. Il giudice ha un ambito di discrezionalità limitata nel minimo, non nel massimo.
Vs.
Zawieszenie Krasicia jest absurdalne. Zeby byla jasnosc wszelkie zawieszenia wynikajace z symulacji sa niezrozumiale, nie tylko te ktore dotycza zawodnika Juventusu.
Przepisy gry reguluja sytuacje, w ktorej zawodnik symuluje faul, kontuzje,etc. Przewinienia te traktowane sa w sposob tozsamy i odnosza sie do zlamania przepisu o niesportowym zachowaniu poprzez probe wprowadzenia sedziego w blad. W swietle przepisow karane jest to napomnieniem (zolta kartka).
Zdanie zawodowego sędziego sportowego przeciwko zdaniu samozwańczego eksperta forumowego... Kurde, nie wiem, naprawdę nie wiem, co mnie bardziej przekonuje.

Na Juventus mają wrócić Antonini, Silva i Ambrosini (jak dla mnie powinien usiąść na trybunach, w lepszej dyspozycji fizycznej są Boateng, Gattuso i Flamini), nikogo nie mamy zawieszonego, urazy Zambrotty i Ronaldinho są podobno drobne, ale martwi brak informacji w ich temacie. Spodziewam się jednak, że i ten duet wróci do gry i zobaczymy taką jedenastkę:
Abbiati - Zambrotta, Nesta, Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Boateng - Ronaldinho - Pato, Ibrahimović.
Ale nie zdziwi mnie wyjście w pierwszym składzie Bonery, Ambrosiniego, Flaminiego, Seedorfa i Robinho. Zaczyna to wyglądać ciekawie, całe szczęście mamy trochę czasu na odpoczynek przed meczem i zwarcie szeregów.

Wróć do „Włochy”