Najpierw kupmy Cassano, a potem się będziemy zastanawiać jak to ustawić(L)oczkerson pisze:Mi się wydaje, że broniący JUVE by grał w klasycznym 4-4-2 z Marchisio na lewej, ale w fazie ataku nie widzę powodu by to nie wyglądało tak jak napisałem. Marchisio tak czy siak schodzi do środka, Krasic i tak wpada wprost do ataku, a Cassano zazwyczaj gra pod bocznego obrońce i szuka sobie miejsca na lewej.
Sytuacja nie jest za ciekawa. O ile w zeszłym sezonie wielu piłkarzy narzekało na bzdurne urazy mięśni, tak teraz te kontuzje są poważne, a ta De Ceglie już bardzo. Szkoda, bo zaczynał chłopak jarzyć o co na tej pozycji chodzi. Ciężka sytuacja teraz, bo Delneri albo przeprosi się z Grosso i Hasanem, albo zagra graczami z Primy. Sam ostatnio mówił, że w Turynie jest zdolna młodzież a tych dwóch panów grać nie będzie, ale chyba nie przewidział takiej sytuacji.
Storari - Motta, Bonucci, Legrottaglie, Pepe - Krasić, Sissoko, Melo, Marchisio (ale jemu dałbym odpocząć) - Amauri, Del Piero
Tak pewnie będzie wyglądał nasz skład na Salzburg, Delneri wreszcie wystawi coś mocnego bo nie ma już wyboru - raz, że kontuzje a dwa, że trzeba ten mecz wygrać. Kiedy wraca Traore? Bo coś mi się wydaje, że na dniach miał być zdrowy ale pewnie nie da rady zagrać w czwartek. Ławka rezerwowych będzie przekomiczna. Przydaliby się np Rossi, Yago, nawet Immobile (bo Amauri pewnie nie jest jeszcze do końca zdrowy) ale są wypożyczeni i nawet nie wiem czy nie kontuzjowani.
Natomiast na Catanię jest nieco trudniej, bo nie może zagrać Krasić więc zostaje problem prawego skrzydła. Może pomysł z gówniarzem Sorensenem na środek i Bonucci na prawą obronę, a Pepe do pomocy? Nieciekawie jest.