Re: Major League Soccer

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Major League Soccer

Post autor: Magnum » 02 lis 2010, 0:14

Tak, skurwiel strzelił nam gola w przegranym z nimi meczu 1-0 :hardkor:
Tak serio to oprócz tego, że mnie tym zdenerwował :P to w sumie z Polską ma niewiele wspólnego z tego co wiem. Po prostu w Stanach wiele osób nosi tego typu nazwiska po przodkach. Urodził się w Kalifornii i spędził w Stanach całe swoje życie. Nie miał jakiejś wybitnej kariery, ba, można powiedzieć że wcale nie była dobra. Dopireo niedawno się wybił, przeszedł do San Jose i wreszcie znalazł miejsce w składzie, znalazł formę i został królem strzelców. Nigdy nie został powołany do repry.

W ogóle to zapomniałem zrobić cholera na koniec sezonu info. Najwyraźniej nikogo to nie interesuje :lol: Zakonczyl sie regularny sezon 30-meczów. Za rok będzie 34 bo dołączają nowe drużyny - Portland i Vancouver, w 2012 będzie Montreal.

Tak czy inaczej, tak wyglądała na koniec tabela podzielona na konferencje:

Obrazek

A tak cała tabela.
Obrazek

Jak widać, system jest do dupy bo przez to 2 zespoly z Zachodu walcza o korone mistrza.. Wschodu :lol: Mają być zmiany w tym zakresie ale jeszcze nie ma szczegółów. Tak czy inaczej, Play offy rozgrywane sa systemem dwumeczu ale nie ma zasady bramek wyjazdowych. po prostu bierze sie wynik.

New York Red Bulls pokonali San Jose 1-0 na wyjeździe bo bramce Lindperego. Columbus Crew przegrał u siebie z Colorado Rapids, jedyną bramkę w meczu strzelił Mastroeni. Ciekawie było w Dallas, tam gospodarze w czerwonym meczu (dwie czerwienie ale jednak) pokonali Real Salt Lake wynikiem 2-1. Los Angeles skromnie wygrała na wyjeździe z Seattle sounders na Qwest Field po bramce odkrycia sezonu, Edsona Buddle. Następne mecze za tydzień.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”