Re: ---> Rap <---

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post autor: kulekfcb » 09 lis 2010, 9:36

pojedyńcze przypadki z podziemiu pl? no stary proszę Cię.

Ja np jeśli ocenialbym główny nurt w Polsce, to zawsze czekam na płytę Mesa, Eldoki, Moleściaków, 2cztery7, Emila Blefa, Łony, Pezeta, Małolata, niektórych z SzSz, Teta, Pyskatego, no teraz dochodzi Parias, ale to sie zamyka w projektach od Moleściaków i Eldoki. Kiedyś czekałem na Piha, ale zaprzestałem go słuchac, zacząl mnie irytować po prostu, chociaż, dużo ludzi podziela Twoje zdanie. Pomijam tych, którzy kiedyś coś wydali, chodzi mi o dzień dzisiejszy. Oczywiście sprawdzam resztę ciekawszych legali, ale mainstream w Polsce to nie jest zasyp zajebsitych płyt, tylko pojedyńcze. Fajnie, że mlode koty wydają plyty legalnie i dostają szansę. Tak jak Zeus czy ostatnio Prys no i Hi-Fi banda, która najpierw miała legalną reedycję swojego mixtapu, a teraz wydali płytę od razu na półeczki sklepowe.

a pozdiemie dla mnie to Wena, Rasmentalism, Reno, Wankej/Dinal, Vnm, Okoliczny Element,Junes/Rap Addix, Brudne Serca, Małpa/Proximite, Jimson, Na pół etatu, Ortega Cartel, Bisz/Kosa, Jeżozwierz, Karwan, Laikike1, MIelzky, Finker,

to tak z głowy na szybko. Jest mnóstwo zajebistych kotów. W ogóle uważam, że u nas pod ziemią więcej się dzieje. Płyty wychodzą coraz to lepsze, ich wydania są coraz ciekawsze itp. Krew mnie zalewa, jak widzę, że KrzychuEnwues czy jakos tak, ten co prowadziwywiady czasem na hip-hop.pl. wydaje legal, a za 2 tygodnie jego plyta w empiku jest po 12,99. Ciekawe czy 500 sztuk chociaz sprzedał, pewnie więcej rozdał. Poza tym wsytarczy zobaczyć, jak legalni zapraszają na swoje płyty podziemnych raperów. Producenci dają bity na legalne produkcje. Fajnie, że to się tak kręci. A u nas mnóstwo syfu wchodzi na legal chyba tylko po to , aby poeniść tam klęskę. Rudy Mrw czy jak zobaczyłem, że w przyszłym roku płytę wyda gandzior, hypeman Peji no to z czym do ludzi.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”