Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1537
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Keres » 10 lis 2010, 12:44

bartbuks pisze:Ogląda ktoś z Was Treme? Gwoli ścisłości - nowy serial producentów The Wire.
Dobrze, że dopisałeś drugie zdanie - bez niego nie zabrałbym się za oglądanie :beer:
Świetny serial, naprawdę godny polecenia. Fabuła:
Tytułowe "Treme" to jedna z dzielnic Nowego Orleanu, będąca ośrodkiem muzyki. Serial opowiada o mieszkających tam muzykach, którzy po huraganie Katrina próbują odbudować swoje życie.
Na początku można pomyśleć, co może być fajnego w serialu o muzykach grających na puzonie, trąbce czy skrzypcach? Co może być ciekawego w serialu, gdzie pewnie z połowa czasu będzie poświęcona na granie i śpiewanie? Co prawda jest dużo scen muzycznych, że to tak ujmę, ale to żaden musical :lol: , a i muzyka naprawdę wpadająca w ucho.
Nie ma tutaj co odcinek nagłych zwrotów akcji, scen humorystycznych czy jakichś strzelanin, ale serial wciąga tak bardzo, że gdy przez 2 dni nie miałem neta, i nie mogłem pobrać ostatnich dwóch odcinków to myślałem, że mnie szlag trafi. :roll: Nosiło mnie cały czas po domu :mrgreen:
Pierwsze odcinki nie zachęcały do oglądania, ale gdy ujrzałem twarze Bunka i Lestera z The Wire, oglądałem dalej bez wahania. Za bardzo polubiłem tych gości z poprzedniego serialu, by darować sobie podziwianie ich na ekranie. :D

Polecaaaaam wszystkiem, przede wszystkim The Wire’owcom. :lol: Naprawdę nietrudno dostrzec tutaj klimat podobny do tego w The Wire.

A tymczasem pobieram kolejne dzieło HBO - The Corner: sześcioodcinkowy miniserial scenarzysty The Wire i Treme [Davida Simona]. Z pewnością się nie zawiodę. :] Opinie na filmwebie tylko to potwierdzają.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”