Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Cris7 » 15 lis 2010, 22:06

Jestem palaczem, ale myślę, że to akurat nie ma znaczenia, bo znam osoby niepalące, które są oburzone tą ustawą. Również, a może przede wszystkim prawników. Nakazywanie właścicielowi, co ma robić w swoim własnym lokalu, a raczej czego robić nie może jest niedorzeczne i bulwersujące. W mieszkaniach i samochodach prywatnych też zakażą palić? Widzę od dawna, że polskiemu ustawodawcy pojęcia wolności, liberalizmu etc. są obce, co widać choćby po ostatnich dzaiałaniach w kwestii dopalaczy, czy palenia. Od razu mówię, że samej ustawy jeszcze nie czytałem, zobaczę pewnie na własne oczy w najbliższym czasie co się faktycznie zmieniło. Sama idea jest dla mnie totalną głupotą. Nikt osobom niepalącym nie każe chodzić do lokali, w których właściciel pozwala na palenie, czyli czynność generalnie jeszcze niezakazaną. Święte prawo właściciela do dysponowania przedmiotem własności po raz kolejny ograniczane. A jeszcze bardziej przeraża mnie hipokryzja osób niepalących, które tylko i wyłącznie dla własnej wygody zezwalają i jeszcze przyklaskują takim działaniom ustawodawcy.

Wróć do „Hyde Park”