Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Zack » 18 lis 2010, 0:39

Dr.Football1 pisze:
Dziwisz się? Nie spodziewałbym się zbyt wiele po tych co odwołują się do fify czy fm'ów.
To moze pokazesz chociaz jeden post w ktorym ktos POWAZNIE odwolal sie do Fify lub Fm-a w kontekscie gry Sadloka ? Chyba przeoczylem. A tak na marginesie:
Lewy obrońca to jest naturalna pozycja Sadloka, na środkowego się nie nadaje.
30 lat temu kiedy boczni obroncy praktycznie nie przekraczali polowy boiska,a ich zadania ograniczaly sie tylko i wylacznie do destrukcji moglbym jeszcze Sadloka przelknac,ale nazywanie go lewym obronca w dobie wspolczesnego futbolu to po prostu obraza dla zawodnikow grajacych na tej pozycji. Niech on w tej kadrze zostanie,tylko na litosc boska - jako srodkowy defensor !

Człowieku! Termin "współczesny futbol" to wymyślił chyba Szpaku podczas jednego z komentowanych meczów. Ja nie mówię, że takie coś nie istnieje ale, używanie tego określenia w rozmowie o polskiej piłce jest śmieszne a zarazem przykre. Pokaż mi jednego bocznego, polskiego obrońcę, który jest szybki, dobrze drybluje, wrzuca piłki i jest kreatywny. NIE MAMY TAKICH!!! A na siłę z tych co mamy chcemy zrobić tych "nowoczesnych".

Od zawsze jestem fascynatem raczej piękna gry defensywnej i moim zdaniem, skoro nie mamy odpowiednich ludzi to za żadne skarby świata nie powinniśmy kazać robić ludziom czegoś czego nie potrafią. Oczekiwałeś od Sadloka podłączania się itd. Nie jesteśmy tak zorganizowani w defensywie, że możemy sobie na to pozwolić bo ani on (i inni polscy boczni obrońcy) za wiele nie pomogą w ofensywie to jeszcze mogą nie zdążyć wrócić za akcją.

Sorry... Smuda też nie Gepetto, z drewna piłkarza nie ustruga.

Wracając do Sadloka i jego optymalnej pozycji na boisku. Czemu uciekasz tak daleko w przeszłość, do poprzedniego sezonu? W tym, o ile się nie mylę, więcej grał na lewej niż na środku. Na środkowego obrońcę jest za cherlawy 186cm/72 kg. wagi? On ma budowę Artura Partyki, wiesz co by z nim Drogba zrobił? Aż strach pomyśleć...

Pozdrawiam.

Wróć do „Polska”