Przykre jest tłumaczenie, że Sadlok to naturalny lewy obrońca. Tą pozycję wymyślił mu Franz, a potem w Ruchu podchwycili temat. Chłopak zagrał fantastyczny sezon na DC, a potem zrobił kupę, bo ktoś go wsadził na bok obrony.Zack pisze:Człowieku! Termin "współczesny futbol" to wymyślił chyba Szpaku podczas jednego z komentowanych meczów. Ja nie mówię, że takie coś nie istnieje ale, używanie tego określenia w rozmowie o polskiej piłce jest śmieszne a zarazem przykre.
Nie mamy takich, bo jesteśmy minimalistami i tłumaczymy tak jak Ty - bla, bla, bla, Sadlok na lewej se pogra. Gówno prawda. Od kilku lat poruszany jest ten problem i kuźwa zapychamy dziury takimi ściemami jak Ty przytaczasz, więc teraz nie opowiadaj, że nie mam prawa z Futbolowym Doktorkiem pomarzyć o ofensywnie grających bocznych obrońcach.Zack pisze:Pokaż mi jednego bocznego, polskiego obrońcę, który jest szybki, dobrze drybluje, wrzuca piłki i jest kreatywny. NIE MAMY TAKICH!!! A na siłę z tych co mamy chcemy zrobić tych "nowoczesnych".
A możemy sobie pozwolić, aby płacić miesięcznie tym minimalistycznym piłkarzykom tyle ile przeciętny Polak zarabia w rok? Proszę Cię, nie smęć, bo czytać się nie chce. Oni nie są opóźnieni w rozwoju, lecz to zdrowi i wysportowani mężczyźnie (oprócz Murawskiego, który ma bebech większy niż ja), którzy kasują ogromne pieniądze, więc wybacz, ale kibic ma prawo wymagać od nich gry na wysokim poziomie i podążania za światowymi standardami. Wystarczy, że nas przegonił pod względem infrastruktury i szkolenia młodzieży, więc nie pitol, że mamy odpuszczać im jeszcze taktycznie. Wow, grajmy Piechniczka z 86 roku, bo nie mamy obrońców.Zack pisze:Nie jesteśmy tak zorganizowani w defensywie, że możemy sobie na to pozwolić bo ani on (i inni polscy boczni obrońcy) za wiele nie pomogą w ofensywie to jeszcze mogą nie zdążyć wrócić za akcją.
ulynif pisze:Akurat np. trzecia bramka padła po złamaniu akcji z lewej strony podaniu do środka a potem prostopadle.
Hmm, jak to jest typowa akcja ze skrzydła, to w takim razie nie są nam potrzebni boczni pomocnicy.
Jak już błysnąłeś ciętą ripostą, to możesz iść spać.ulynif pisze:Kody do gier od bartbuks'a i kadra jedzie na majstra