Widać nadajemy na zupełnie innych falach i nie dogadamy się. Ja patrzę na ten problem z lewym obrońcą od strony taktycznej, a Ty nie wiem jak sobie widzisz. Nie mój problem. Zadowala Cię to co jest, to znaczy, że naprawdę jesteś minimalistą.ulynif pisze:Przecież narzekałeś, że nawet "reprezentacja niewidomych" przeczyta typowe akcje. No to masz nietypową i gol. O co Tobie chodzi Pozatym napisałeś, że lewa strona nie istniała. No to podałem przykład (bramkowej) akcji, której ważnym punktem był moment ciężaru gry na lewej stronie.
Zaraz zaczną się zachwyty, żeśmy WKS pokonali. Ale mi wyczyn, zabawa na 102. Przecież oni przyjechali tu w celach turystycznych, a nie grać na poważnie. Nawet my, forumowicze sądziliśmy, że nas pukną. Ale to nie jest zasługa zajebiście grającej kadry Polski, lecz olewczego podejścia WKS. Widzieliście parę stoperów? Na poważnym turnieju napastnicy kręciliby nimi jak Szeremetem. Dalej jesteśmy dupie, ale jest temat zastępczy - wreszcie wygraliśmy, więc po co roztrząsać inne sprawy.
KOLEJNO PORTUGALIA, BRAZYLIA, KOREA
Kod: Zaznacz cały
Line-up
[1] Boubacar BARRY (GK)
[4] Kolo TOURE (C)
[5] Didier ZOKORA
[8] Salomon KALOU (-66')
[9] Ismael TIOTE
[10] GERVINHO (-82')
[15] Aruna DINDANE
[17] Siaka TIENE
[19] Yaya TOURE
[20] Guy DEMEL
[21] Emmanuel EBOUE (-89')
Substitute(s)
[16] Aristide ZOGBO (GK)
[23] Daniel YEBOAH (GK)
[2] Brou ANGOUA
[3] Arthur BOKA [I]
[6] Steve GOHOURI
[7] Seydou DOUMBIA
[11] Didier DROGBA (+66')
[12] Jean Jacques GOSSO
[13] ROMARIC (+89')
[14] Emmanuel KONE
[18] Kader KEITA (+82')
[22] Souleymane BAMBA
Line-up
[1] Boubacar BARRY (GK)
[4] Kolo TOURE
[5] Didier ZOKORA [Y]
[8] Salomon KALOU (-68')
[9] Ismael TIOTE
[11] Didier DROGBA (C)
[15] Aruna DINDANE (-54')
[17] Siaka TIENE
[19] Yaya TOURE
[20] Guy DEMEL [Y]
[21] Emmanuel EBOUE (-72')
Substitute(s)
[16] Aristide ZOGBO (GK)
[23] Daniel YEBOAH (GK)
[2] Brou ANGOUA
[3] Arthur BOKA
[6] Steve GOHOURI
[7] Seydou DOUMBIA
[10] GERVINHO (+54')
[12] Jean Jacques GOSSO
[13] ROMARIC (+72')
[14] Emmanuel KONE
[18] Kader KEITA (+68')
[22] Souleymane BAMBA
Line-up
[1] Boubacar BARRY (GK)
[3] Arthur BOKA
[4] Kolo TOURE
[5] Didier ZOKORA [Y]
[9] Ismael TIOTE [Y]
[10] GERVINHO (-64')
[11] Didier DROGBA (C)
[13] ROMARIC (-79')
[18] Kader KEITA [Y] (-64')
[19] Yaya TOURE
[21] Emmanuel EBOUE
Substitute(s)
[16] Aristide ZOGBO (GK)
[23] Daniel YEBOAH (GK)
[2] Brou ANGOUA
[6] Steve GOHOURI
[7] Seydou DOUMBIA (+79')
[8] Salomon KALOU (+64')
[12] Jean Jacques GOSSO
[14] Emmanuel KONE
[15] Aruna DINDANE (+64')
[17] Siaka TIENE [Y]
[20] Guy DEMEL [I]
[22] Souleymane BAMBA
Wybrzeże Kości Słoniowej: 1-Daniel Yeboah - 5-Didier Zokora (kapitan), 22-Souleymane Bamba, 3-Arhur Boka, 20-Guy Demel, 21-Emmanuel Eboue, 19-Yaya Toure, 9-Cheick Tiote, 10-Gervinho - 18-Kader Keita, 11-Wilfried Bonny.
Rezerwowi: 16-Gerard Gnahoua, 4-Kolo Toure, 2-Brou Angoua, 17-Siaka Tiene, 7-Emerson Fae, 13-Romaric, 15-Seydou Doumbia.
Spój na południe, a potem zerknij w ranking finansowy lig. Jak uważasz, że wszystko jest ok, to nie mamy o czym rozmawiać.Zack pisze:2.Ja im tych pensji i wynagrodzeń nie daję więc nie do mnie z tym. Tak im proponują prezesi klubów a oni się na to godzą. Ty oczywiście byś powiedział "Przepraszam prezesie ale ja jestem drewniany, wolno biegam i za cholerę nie moge pojąć taktyki więc zamiast tych 50tys. poproszę o 3tys." Zresztą te zarobki i tak są sporo mniejsze niż w cywilizowanych piłkarsko krajach. Więc skoro już chcesz tak równać poziomy to chłopaki najpierw powinni dostać podwyżki...
Spójrz na Urugwaj, gdzie ludności tyle co w Warszawie. Mamy materiał, tylko sprzętu i fachowców brak.Zack pisze:Nie będziemy mieć Patrica Evry bo nie ma na niego materiału.
ulynif nie starasz się mnie zrozumieć, a popadasz w coraz to większe zadowolenie. Proponuję Ci obejrzeć kilka spotkań z silnych lig europejskich. Popatrz na grę Evry, tak jeden mecze pod jego kątem, a uświadomisz sobie o czym mówię. Musi być równowaga, asekuracja i bieganie z głową. Zauważ, że u nas niewielu piłkarzy potrafi grać bez piłki. Bezsensownie tracą siły. Nie chodzi o to, aby biegać jak hart wzdłuż linii bocznej, lecz aby w odpowiednim momencie wspomóc pewne sektory boiska.