W obronie jest dramat i Sadlok na lewej stronie nawet jako obrońca , który nie pcha się do przodu to dramat możemy dyskutować czy nie ma lepszej opcji, wydaje mi się że takiej nie ma. Brożek odpada , Garncarczyk jest daleko od formy ... co do innych nazwisk tutaj to się nie wypowiadam.
Co do tego stwierdzenia , że z każdym grają tak samo to Smuda chyba wspominał w jednym z wywiadów , że taki ma być styl jego reprezentacji to my narzucamy wam warunki gry a nie wy nam. I choć wydaje mi się , że nasz poziom umiejętności nie daje nam na to argumentów to jest to słuszna droga, bo jak wychodziło nam dostosowywanie się do przeciwnika widzieliśmy na Euro i w Eliminacjach do MŚ(gdzie wg mnie na euro zagraliśmy przyzwoicie jak na nas). Tylko gra gdzie my próbujemy narzucić nasz styl gry może wyleczyć kadrę z tego , że przed meczem o stawkę będą trzęsły się piłkarzom kolana, a bez tego wyniku nie będzie.
I nadal żywię głęboką nadzieję , że kadra będzie jak wszystkie drużyny klubowe Smudy czyli walczymy i atakujemy do końca i ja niczego więcej od tej kadry nie wymagam, bo jak już będzie odpowiednie nastawienie to później może przyjśc ktoś i tą drużynę poukładać taktycznie