Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 11:24

maciek_88 pisze:Jednak w chwili posiadania osłabionej lewej flanki pod względem ofensywnym, w pomocy musi tam zagrac prawdziwy rzeźnik (Obraniak stanie się liderem zespołu? Kuba przesunięty na tę stronę? Nie wiem) i wtedy nie wyglądałoby to tak źle.
maciek_88 jednym postem wyjaśnił to o co mi chodziło 4 strony temu. Na razie mamy dramat z lewej strony, która wg mnie jest bardzo słabiutka. Postawny tam typowego defensora, to musimy dać do przodu niewyżytego skrzydłowego, który będzie tam odwalał kawał dobrej roboty. I tyle. Jak na razie nie mamy tam nic.
maciek_88 pisze:I tutaj jest taka analogia do kadry, że powiedzmy mając tego Piszczka po prawej stronie obrony, który coś do przodu potrafi zagrac, nie jest wg mnie konieczne posiadanie drugiego tak ofensywnie usposobionego defensora na drugim boku. Z tym, że ja tutaj nie podejmuję się oceny czy Sadlok się na tę pozycję nadaje czy nie.
On się tak nadaje na lewą obronę jak Lewandowski na rozgrywającego, Murawski na DC, itp itd. Po prostu musi tam grać ktoś, kim nie będą kręcić jak głupim Jasiem.

Wróć do „Polska”