Mylisz się.Zack pisze:Wracając do Sadloka i jego optymalnej pozycji na boisku. Czemu uciekasz tak daleko w przeszłość, do poprzedniego sezonu? W tym, o ile się nie mylę, więcej grał na lewej niż na środku. Na środkowego obrońcę jest za cherlawy 186cm/72 kg. wagi? On ma budowę Artura Partyki, wiesz co by z nim Drogba zrobił? Aż strach pomyśleć...
Ja Ci zawszę będę przypominał z Brożka taki lewy obrońca jak i z Sadloka. Dudkę przy całym szacunku na obronie nie chciałbym już nigdy widzieć, ja wiem- choć nie rozumiem, że on w Auxerre gra nawet na boku, ale to jest jeden z głównych winowajców upadku ekipy Leo. Decyzja Holendra o przesunięciu go na środek obrony zmasakrowała Polską defensywę, gościu jest totalnie nieogarnięty jeśli chodzi o bronienie i ustawienie taktyczne. Być może i się poprawił, ale ja w to nie wierze.Wilmore pisze:Brożek, Gancarczyk, Wawrzyniak, Dudka, Brzyski, pewnie o kimś jeszcze zapomniałem.
Co do tego lewego obrońcy jak go nie ma to niech Smuda powołuje, aż trafi na takiego, który do wyleczenia się Boenischa będzie się przyzwoicie prezentował i będzie jakąś alternatywą. Ja do Sadloka nie mam pretensji o fakt, że chłopak się nie podłącza pod akcje ofensywne, to było wiadomo. Tylko obok faktu, ze jest totalnie nie przydatny w ofensywie, to defensywie na boku łamie linie, słabo asekuruje środkowych obrońców, nie czyta gry, ma problemy ze szybkimi skrzydłowymi, a przede wszystkim tragedia przy przyjmowaniu jakiś przerzutów.
Ja wolę w kadrze Arbolede czy np. takiego Nikitovica niż Perquisa, Koscielnego, Rogera, Olisadebe, Obraniaka razem wziętych. Magia polskich korzeni wielu uderza pod kopułę. Ci zawodnicy mają mniej wspólnego z Polską razem niż sam Nikitovic. Co to za reprezentant Polski z którym trzeba rozmawiać, albo po niemiecku, albo po francusku, albo po angielsku. Jeśli ktoś myśli, że Ci naturalizowani nauczą się choćby podstawowych informacji o Polsce, poznają język to źle z nim. Arboleda jest przesiąknięty Polską, chciał i nauczył się naszego języka, a kulturę jestem pewny także poznał.bartbuks pisze:Nie dla Arboledy. Jeżeli już planujemy kogoś naturalizować, to proponuję Thiago Cionka - ma polskie pochodzenie. Arboleda nie ma z Polską nic wspólnego, więc mówię NIE.