Dłuższy czas myślałem, że Allegri nam ten mecz brakiem zmian przegra, ale na szczęście Viola była dziś bezzębna - aż się prosiło o wprowadzenie Strassera i Ronaldinho, bo nasza pomoc i tak pozorowała grę przez ostatnie pół godziny. W tej sytuacji mam nadzieję, że na Auxerre od pierwszych minut szansę dostaną Ronaldinho z Boatengiem, może nawet za Seedorfa i Robinho, choć to pobożne życzenia. Dziś Ghanijczyk pokazał, że jeśli tylko poprawi odbiór i zacznie panować nad agresją, to może należeć do absolutnej czołówki defensywnych pomocników we Włoszech obok De Rossiego, Ambrosiniego, Gattuso czy Cambiasso, chłopak ma naprawdę potencjał i bardzo dobrze wygląda również z przodu.
We wrześniu patrząc na ten maraton spodziewałem się punktu z Realem i 11 punktów w lidze. Zdobyliśmy punkt w LM i 15 w lidze - szacunek dla Allegriego, bo mecz z Juventusem przegrał Zlatan ze swoją nieskutecznością, ale z drugiej strony każde z tych spotkań jest wymęczone - gdybyśmy zremisowali z Napoli, Interem i Violą, to nikt nie mógłby narzekać, a nie takiej gry oczekuję od Milanu, nawet z tymi urazami. Odbije nam się czkawką zła gospodarka siłami Szweda i niedobre zmiany Allegriego, który nie daje pograć rezerwowym, dziś znów tylko dwóch zmian dokonał, trudno się dziwić, że piłkarze są przemęczeni.19 - 10 - 2010 Liga Mistrzów, Madryt Real Madryt - AC Milan 2:0
25 - 10 - 2010 Serie A, Napoli Napoli - AC Milan 1:2
30 - 10 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Juventus 1:2
03 - 11 - 2010 Liga Mistrzów, Mediolan AC Milan - Real Madryt 2:2
07 - 11 - 2010 Serie A, Bari Bari - AC Milan 2:3
10 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Palermo 3:1
14 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan Inter - AC Milan 0:1
20 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Fiorentina 1:0
We wtorek gramy z Auxerre i mam nadzieję tam na powtórkę z dziś, porażka nam nie odbierze szans na awans, ale mocno je skomplikuje. Real rozjedzie Ajax, więc możemy być o Holendrów spokojni, tych musimy pokonać w Mediolanie. W sobotę natomiast gramy z Sampdorią i to będzie koniec tego maratonu, w Genui będzie niezwykle ciężko wygrać, więc trzeba trzymać kciuki za to, że Cassano jednak nie wróci, bo z nim w składzie spodziewam się tam porażki.
Na wtorek musi wrócić Pirlo, Antonini, Abate, więc boki obrony i jeden ze środkowych pomocników odpoczną, mam przynajmniej taką nadzieję. Mógłby też spróbować Allegri z wystawieniem Pirlo zamiast Seedorfa i zamiast Robinho Ronaldinho, to byłoby najlepsze z punktu widzenia kondycji rozwiązanie, ale też ryzykowne. Już za chwilę mecz z Sampą i koniec tego ciężkiego okresu, oby tam Zlatan dostał kartkę i wyleciał na spotkanie z Brescią, które trzeba wygrać i z Verdim w pierwszym składzie.
W osiągnięcie czegokolwiek w Lidze Mistrzów ze Zlatanem w tym sezonie nie wierzę.
Trudno nie zwrócić uwagę na taką perełkę. Zadanie miał niezwykle proste, bo gdy wszedł, to Robinho już tylko udawał, że biega, Seedorf był bardzo powolny, a Zlatan poruszał się w innym sektorze. Chłopak nie popełnił błędów, bo też nie miał okazji do ich popełnienia, nie odpuszczał w starciach z Boatengiem, ale zobaczymy, jak się zaprezentuje w innym, nie tak specyficznym meczu, dziś nie mógł pokazać tak naprawdę żadnego z kluczowych dla obrońcy atrybutów.od początku drugiej polowy zagrał Michele Camporese, mógłby ktoś powiedział jak się spisał ten gracz?