Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post autor: Arwin » 21 lis 2010, 15:02

Kupiłem wczoraj miesięcznik ''Futbol'' i jestem więcej niż zniesmaczony. Pierwsze co odpycha to cena, w sumie tych 120 stron (większość na zasadzie: zdjęcie na całą stronę i parę linijek tekstu) jest , ale 9,50 za niego, jest za dużo :roll: . Jeśli mało Cię interesuje polska piłka, a bardziej interesujecie się piłką zagraniczną, to ''Futbol'' nie jest dla was... Prawie cała gazeta jest zapchana pierdołami o polskiej piłce, stron o zagranicznym futbolu naliczyłem 15 z 120, co jest po prostu słabe. Do tego bardzo słabe jest, że dziennikarze umieszczają w cytatach niesprawdzone wypowiedzi, dla przykładu, kilka tygodni temu było dość głośno o tym, że Macheda nazwał Rooneya tępym, na łamach jakiegoś włoskiego dziennika, co było stekiem bzdur, a sam piłkarz to zdementował, co niestety uszło uwadze redaktorom Futbolu, i nie zamierzali tego skorygować, wprowadzając czytelnika w błąd. Teksty nie są na zbyt dużym poziomie, dużo jest nudnego masła-maślanego. Jeszcze w środę postaram się kupić tygodnik 'Futbol' i sprawdzić, czy i tu się nie zawiodę. Szczerze odradzam kupno tego chłamu, i pozostaje mi się tylko modlić o jakiś nowy, dobry miesięcznik piłkarski, bo na Piłce Nożna + się też zawiodłem.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”