Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Morrow » 23 lis 2010, 20:16

Hmm sezon naprawdę fajny, trzyma bardzo wysoki poziom poprzedniego i końcówka zapowiada się genialnie.

SPOILERY

Ciężko mi sobie wyobrazić żeby to był koniec serialu, oglądalność chyba nadal jest bardzo wysoka więc po co zabijać kurę, która znosi złote jajka? Ale kto wie, może coś jest na rzeczy? Może nowotwór C. Halla ma jakiś wpływ? Może planują zakończenie otwarte zamiast zakończenia, które wydaje się najbardziej naturalne dla takiego serialu (śmierć albo więzienie Dexa)

Zauważcie, że w tym sezonie pętla wokół Dexa zaczyna się bardzo mocno zaciskać. "Coś" o nim wie już Liddy - on zapewne zginie - nie ma bata żeby Quinn tego nie powiązał skoro sam zlecił obserwację Dexa. Śmierć Quinna? Trochę dużo tego by było zważywszy, że zginąć powinien też (tak nakazuje logika) Jordan Chase. Śmierć tego ostatniego byłaby też pewnym nakierowaniem na Dexa bo już cały oddział wie o ich spotkaniach a to osoba bardzo znana więc ciężko by jego śmierć przeszła bez echa (no chyba, że oddział się do niego dobierze przed Dexterem po ponownym otwarciu sprawy)O tym, że Dex nie do końca jest tym za kogo się podaje wiedzą już Quinn, Liddy, Lumen, rodzinka Trinity Killera a w ostatnim odcinku doszła Debra bo Quinn musiał zasiać ziarno niepewności mówiąc jej o swoich wątpliwościach. Zresztą nie wiem czy zauważyliście w jednym z poprzednich odcinkach była rozmowa Dexa z Debrą(kiedy gadali o tym, że niektórzy nie zasługują na to by żyć), która IMO była swoistym wprowadzeniem i myślę, że to Deb może w najbliższym czasie odegrać ważną rolę. Wariantów jest mnóstwo i na pewno będzie jeszcze cholernie ciekawie ale twórcy obiecali mocny finał i trzymam ich za słowo:)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”