Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Kluchman » 28 lis 2010, 21:26

Ten Ronaldo nic nie grający w ważnych meczach to tak stary mit, że nawet przestał być śmieszny. W dodatku jest nieprawdziwy. Z Higuainem mającym pełne gacie to też mit, który ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Dał dupy z Lyonem i to mu już chyba zawsze będzie pamiętane, ale tego ile ważnych goli już strzelił nikt mu nie odbierze. Marcelo jutro zagra na pewno, chyba że zatruje się śniadaniem albo skręci kostkę na rozgrzewce. Nie wiem jednak co to ma wspólnego z "gwiazdeczkami", czyli określeniem kojarzącym się raczej negatywnie.

To, że dla kogoś to będzie pierwsze Gran Derbi nic nie znaczy. Ważniejsza jest mentalność zwycięzcy i psychika, którą po prostu ma każdy z osobna i drużyna jako całość, a jak dotąd pod tym względem Realowi niczego w tym sezonie nie można zarzucić. Jeśli Real mógł w takich okolicznościach wyrównać na San Siro, to dlaczego miałby bać się Barcelony? I to jeszcze z Mourinho, czyli mistrzem przygotowania mentalnego każdej swojej drużyny.

Nie wiem w czym przejawia się to, że Barcelona prezentuje się w tym sezonie lepiej. Nie pokazuje tego nic. Ty wierzysz w zwycięstwo Barcelony, ja wierzę w zwycięstwo Realu, ale wpływu na wynik to nie ma.

Wróć do „Hiszpania”