Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post autor: VADER » 30 lis 2010, 11:04

Wielu fanów spodziewało się jak czytałem opinie "fachowców" i kibiców (uśmiałem się jak norka), iż transfery Żurawskiego, Wichniarka oraz Smolarka wzmocnią i uatrakcyjnią polską ekstraklasę. Wichniarka już niema w Lechu, Żurawski w Wiśle oraz Ebi jak grają to w zasadzie ogony. Przynajmniej Ebi jeszcze coś tam pokazuje i strzela bramki. Doświadczenie uczy jednak, że stawianie na podstarzałych gwiazdorów nie przynosi korzyści ani im samym, ani zatrudniającym ich klubom w naszym kraju. Nie tak dawno pewien znany polski działacz piłkarski powiedział - cytuję..."polski kibol jest jak bezmózgie yeti wszystko łyknie byle mu tylko dać ogarek". Jak dla mnie to nic innego jak robienie z nas debili. Ze słów pana X wynika jasne przesłanie - "Dajmy kibolom starą gwiazdę, niech sobie dorobi parę srebrników i zamknie usta łysolom by mogli popatrzeć na mecz, a my w gabinetach ustalmy przy zielonym stoliku kto z kim i komu wręczy co nieco by nasz zespół wskoczył na pudło". W polskiej ekstraklasie brak zarówno wysokiego poziomu, jak i atrakcyjnego otoczenia. Powracającym piłkarzom być może warto przypomnieć słowa pewnej znanej sentencji która niech będzie kwit esencją mojego tematu: "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym". Amen!

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA MOJEGO BLOGA :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Wróć do „Polska”