Fajnie, ja bym chciał, żeby Milan w zimie miał połowę tej kwoty.Jeżeli oby bysmy chcieli kupić to myślę, że 35 baniek plus jakieś bonusy powinny wystarczyć.
Nie mam pojęcia, jak wygląda sytuacja tego faceta, ile jest wart, co sobą prezentuje, ciężko więc oceniać, nawet Hondę widziałem więcej razy.Oprócz wyżej wymienionych często pojawia się także Paulo Henrique.
Gdyby był takim pupilkiem, to chyba jednak grałby więcej, a tymczasem Silvio nic nie mówi na jego temat, gdy upokarza go zmianami Allegri.Póki nie będzie oficjalnej informacji, że Cassano zagra w Interze, to nie przekreślałbym szans na ściągnięcie go do Milanu. Tak więc pozostaje czekać do rozpoczęcia okienka. Jego transfer pociągnąłby za sobą pozbycie się Ronaldinho, ale jakoś strasznie trudno mi uwierzyć, żeby Silvio tak go puścił, swojego pupilka.
Z tygodnia na tydzień jestem coraz większym zwolennikiem ściągnięcia Cassano jako ofensywnego pomocnika, boję się jednak, że uznałby go Galliani za likwidatora dwóch luk - po Pippo i Ronaldinho, a po drugie o charakter Antonio, który się wszędzie ujawnia. Inter ma solidne argumenty, żeby go przyciągnąć do siebie.
Sakho to dla mnie bardzo przyszłościowy środkowy obrońca, na lewej go nie widzę w naprawdę wielkim klubie.
Dlatego bym chciał ściągnąć szybko Luiza, lub kogoś innego naprawdę znakomitego do pierwszego składu, w lecie Astoriego, który byłby świetnym zmiennikiem dla Silvy, ostatni rok mieć Nestę w składzie już tylko jako ostateczność i mentora dla młodszych piłkarzy, wyglądałoby to tak: Nesta, Silva, Astori, Sokratis i ktoś nowy. Jednak Astoriego pewnie wykorzystamy do ściągnięcia Matriego. Z lewym obrońcą masz rację, na prawą przy obecnej sytuacji z Bonerą, Abate i Zambrottą zupełnie nie są konieczne wzmocnienia.Po sezonie (może też już częściowo w zimie) pożegnamy się z kilkoma obrońcami, których ilość zupełnie nie przekłada się na jakość: Onyewu, Jankul, Bonera, Yepes, Oddo. Na przyszły sezon zostaną na pewno: Nesta, Silva, Abate, Antonini, Zambro i być może Sokratis. Priorytetem będzie dobry lewy i środkowy obrońca. Ideałem byłoby ściągniecie klasowego prawego obrońcy, ale wg mnie jeśli pozostanie Zambro, Abate i Sokratis, to ta pozycja nie będzie wzmacniana.
W Mario nie wierzę. On kiedyś trafi do Milanu, ale większe szanse na transfer daję nawet Dzeko w ciągu najbliższego roku. Na dzień dzisiejszy Milanowi potrzeba napastnika z drugiego szeregu, bo mamy już Ibrahimovicia, a więc kogoś takiego kim był Borriello, a kim jest w mojej opinii Matri, bardzo mocnego na ligę i solidnego na Europę napastnika silnego fizycznie. Matri ma ten atut, że pogodziłby się z rolą takiego Tomassona, do czego zabrakło charakteru Borriello. Jestem przekonany, że ktoś do nas w zimie trafi, i o ile jestem pewny, że nie będzie to Mario, o tyle na 99% jestem przekonany, że nie będzie to również Adebayor. Jedyny scenariusz, w jakim spodziewam się Togijczyka w Milanie, to półroczne wypożyczenie i jednoczesne zaklepanie Matriego od lipca.
W przyszłym roku kończą się kontrakty Taiwo i Zieglera. Każdy z nich miałby pewny plac w Milanie od zaraz, dodatkowo za parę tygodni można już z nimi negocjować. Wtedy ściągnąć jednego z nich w lecie, Coentrao w styczniu i od nowego sezonu na bokach kwartet Antonini, Ziegler/Taiwo, Coentrao i Abate, wspierani doświadczonym Zambrottą na emeryturze, czy kimś nowym.
Za dużo marzeń, budżet pewnie na połowę tych ruchów nie pozwoli.