Hurra!Portal MilanNews poinformował, że Massimiliano Allegri podjął decyzję o przesunięciu Giacomo Beretty do kadry pierwszego zespołu. Napastnik Primavery przebywa obecnie na zgrupowaniu kadry Włoch do lat 19, która jutro zagra z Rumunią. Podopieczny Giovanniego Stroppy ma dołączyć do pierwszego zespołu Milanu podczas czwartkowego treningu.
Zobaczymy, ile chłopak jest wart po ostatnich miesiącach. W tym sezonie nie obserwuję primavery tak uważnie, jak w poprzednim, więc niech Mates mnie poprawi w razie czego, ale o ile dobrze pamiętam, to chłopak zlikwidował swoje problemy zdrowotne i co prawda jest trochę w cieniu Ganza, ale ten młokos ma wielką formę.
Z Berettą nie od dziś wiążę duże nadzieje, moim zdaniem lepiej się odnajduje w polu karnym od Zigoniego i Paloschiego razem wziętych, ma taką łatwość gry, lekkość w robieniu wszystkiego. Gdyby nie urazy w zeszłym roku, to jestem przekonany, że to on, a nie Zigoni, byłby w Genoi i na pewno odgrywałby większą rolę w tej ekipie, choć to bardzo młody piłkarz.
Znakomita decyzja Allegriego, choć nie ukrywam, że liczyłem jeszcze na Verdiego. Beretta ma pewną ławkę w następnych dwóch kolejkach i mam nadzieję, że łącznie w ciągu najbliższego tygodnia rozegra do godziny gry.
Oczywiście musi być zachowana równowaga w przyrodzie - uraz Novinicia jest na tyle poważny, że dla Słoweńca jest to już koniec sezonu, 5-6 miesięcy potrwa rehabilitacja. Nigdy nie przekonywał mnie specjalnie, choć to nie typ błyskotliwego technika, ale teraz straciłem już nadzieje, że spełni oczekiwania swoich fanów, których nie brakowało wśród widzów primavery.