Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 30 lis 2010, 20:01

Portal MilanNews poinformował, że Massimiliano Allegri podjął decyzję o przesunięciu Giacomo Beretty do kadry pierwszego zespołu. Napastnik Primavery przebywa obecnie na zgrupowaniu kadry Włoch do lat 19, która jutro zagra z Rumunią. Podopieczny Giovanniego Stroppy ma dołączyć do pierwszego zespołu Milanu podczas czwartkowego treningu.
Hurra!
Zobaczymy, ile chłopak jest wart po ostatnich miesiącach. W tym sezonie nie obserwuję primavery tak uważnie, jak w poprzednim, więc niech Mates mnie poprawi w razie czego, ale o ile dobrze pamiętam, to chłopak zlikwidował swoje problemy zdrowotne i co prawda jest trochę w cieniu Ganza, ale ten młokos ma wielką formę.
Z Berettą nie od dziś wiążę duże nadzieje, moim zdaniem lepiej się odnajduje w polu karnym od Zigoniego i Paloschiego razem wziętych, ma taką łatwość gry, lekkość w robieniu wszystkiego. Gdyby nie urazy w zeszłym roku, to jestem przekonany, że to on, a nie Zigoni, byłby w Genoi i na pewno odgrywałby większą rolę w tej ekipie, choć to bardzo młody piłkarz.
Znakomita decyzja Allegriego, choć nie ukrywam, że liczyłem jeszcze na Verdiego. Beretta ma pewną ławkę w następnych dwóch kolejkach i mam nadzieję, że łącznie w ciągu najbliższego tygodnia rozegra do godziny gry. :wink:

Oczywiście musi być zachowana równowaga w przyrodzie - uraz Novinicia jest na tyle poważny, że dla Słoweńca jest to już koniec sezonu, 5-6 miesięcy potrwa rehabilitacja. Nigdy nie przekonywał mnie specjalnie, choć to nie typ błyskotliwego technika, ale teraz straciłem już nadzieje, że spełni oczekiwania swoich fanów, których nie brakowało wśród widzów primavery.

Wróć do „Włochy”