Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 11:44

rkoeman pisze:gol numer dwa - iker wypluwa pilke ktora bylo jego i pedro pakuje ja do pustej bramki
Żeby piłkę wypluć, to należy ją choć po części złapać, a Iker miał ją na ręka, a jak zapewne zauważyłeś dostał gałę wzdłuż bramki z odległości kilku metrów. Tzw wykładankę, której raczej nie da się czysto wyłapać. Przy odrobinie szczęścia mógł ją sparować bardziej na środek pola karnego. Wg mnie winę za tą bramkę ponoszą obrońcy, którzy nie zablokowali Villi.
rkoeman pisze:gol numer 4 - iker nie wie czy ma zostac na linii czy wyjsc do pilki w czego efektem jest zbyt pozne wyjscie i zero reakcji przy slabiutkim uderzeniu villi
Czwarty gol to niestety następstwo taktycznej patologii jaką zaprezentowali zawodnicy z pola. DM zupełnie zgubił pozycję, a Ramos już mógł tylko patrzeć jak Villa wychodzi na czystą pozycję po perfekcyjnym podaniu Messiego. Co miał zrobić Casillas? Na jakiej linii? Obejrzyj powtórkę i zobacz, że Iker startował z 11 metra a nie z linii i zrobił to co należy. Chciał jak najbardziej skrócić kąt, a w trakcie El Guaje złapał go na wykroku. Z żadnej linii nie startował... Dostał szczura i jakoś nie słyszałem żeby winić bramkarza za stratę bramki w sytuacji sam na sam... Jednym słowem... pierdolisz...

Wróć do „Hiszpania”