Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post autor: ddemon » 06 gru 2010, 9:08

cloner pisze:I niestety nie doczekamy się w Bytomiu stadionu nowego, bardzo możliwe że za 1,5 roku Polonia licencji nie otrzyma, bądź znowu będą ostre jaja. W dzisiejszej II turze wyborów, prezes Polonii Damian Bartyla otrzymał tylko 47% głosów i przegrał z urzędującym harcerzem Piotrem Kojem.

No cóż, pozostaje nam się cieszyć tą ekstraklasą, póki jeszcze jest.

Wielkie balony oprócz plakatów nie pomogły :P Z drugiej strony z tego co wyczytałem to Bartyla nie chciał debaty przed II turą ze względu że radio plus i Koj nie zgodzili się na jego proponowane warunki..Czyżby uwierzył w wygraną,pewność siebie go zgubiła raczej...Co do kwestii stadionu jesteśmy w prawie podobnej sytuacji-czekamy na obietnice wyborcze tyle że Górnik z racji tego że Szulik wygrała w I turze jest ten odrobine krok do przodu :) Mam nadzieje że obie drużyny zostaną w ekstraklasie i nie zostaną reelegowane za brak licencji czy nawet zadłużenie(ost w Górniku o nim sporo się mówi-prezes Mazur dementuje-uspokoja)....Urban w Zabrzu? Spokojnie mówi się Andrzej Orzeszek jest kandydatem nr 1 na dyr. sportowego Górnika ew. Jerzy Brzęczek o ile będzie chciał odejść z Rakowa...Więc szanse na odejśćie Urbana zależą tylko od Was..My jesteśmy w gorszej sytuacji jeśli chodzi o odejście kluczowych zawodników - Bonina :( Piłkarze nie otrzymali jeszcze premii za awans do ekstraklasy,mówi się o 3 miesięcznych opóźnieniach wypłat+premie za wejściówki...Szkoda będzie jeśli ten zawodnik odejdzie :/ Ponoć rozmawia już z Lechią i Jagiellonią o ile z Lechią tak myślę będzie jeszcze o niego powalczyć tak z Jagiellonią będzie niezwykle ciężko...Oby wszystko pozytywnie się zakończyło :)

Wróć do „Polska”