Myślę że LFC wygrają to spotkanie. Ich forma w domu to w ogóle inna bajka do tego co prezentują na wyjazdach. Ostatnio grali ze Spurs na dość dobrym poziomie ale zabrakło im szczęścia i pomysłowości M. Rodriguez'owi przy wykańczaniu akcji.majer13 pisze:Ja bym w ogóle na to nie spojrzał - L'pool gra totalnie w kratkę a Villa potrafi spiąć się na najlepszych co pokazała to w tym sezonie grając z United i Arsenalem. Ja to omijał szerokim łukiemfieldy pisze:Liverpool bym dobrze przemyślał.
W ostanich 4 meczach na Anfield zanotowali zwycięstwa z
Blackburn 2:1
Napoli 3:1
Chelsea 2:0
West Ham 3:0
Aston Villa również dobrze sobie radzi na własnym boisku z kolei wyjazdowe spotkania nie wyglądają już tak kolorowo:
w ostatnich 5 spotkaniach poza domem przegrali 4 i zremisowali 1:
Suprs 2:1
Sunderland 1:0
Fulham 1:1
Blackburn 2:0
Birmingham 2:1
osobiście stawiam na The Reds.
Co do Spurs w LM można dobrze się zastanowić nad tym typem. Zarówno Inter jak i Spurs mają po 10pkt i mogą powalczyć o wyjście z 1 miejsca. Z kolei Twente, jak Werder niespodziewanie ugra 3pkt z Interem to nawet w LE sobie nie pograją.
Szachtar wg mnie powinien spokojnie wygrać. Dobrze się spisują na własnym boisku. Jak ten mecz przegrają Braga wykopie ich z LM i będą mogli co najwyżej spróbować w LE.