Re: Złota Piłka - France Football

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Złota Piłka - France Football

Post autor: Mentor » 06 gru 2010, 17:07

Wilmore pisze:Współczuję fanom Barcelony, po tym plebiscycie liczba przeciwników tego klubu przerośnie chyba liczbę wrogów Mourinho. :wink:
A przecież sami zainteresowani piłkarze są bogu ducha winni temu, że głosowanie jest tak absurdalne.
Dokładnie to samo sobie pomyślałem po tym jak zobaczyłem oficjalne wyniki. Nie to żebym się jakoś szczególnie przejmował tym faktem bo przyzwyczaiłem się, że Barcelonie w ostatnich latach przybyło równie wiele trofeów jak przeciwników, ale z wynikami plebiscytu nie mamy nic wspólnego :P

Tak w ogóle to kto dokonuje wyborów? Trenerzy i kapitanowie zespołów oraz dziennikarze czy jak?

Ja już dawno pisałem, że najlepszy jest Messi a wygrać powinien Sneijder. Fajnie by było ewentualnie gdyby wygrał Xavi i taki wybór też dałoby się obronić. Iniestę ubóstwiam, ale nie zasłużył choć nagroda jest za rok także występy po Mundialu na pewno odegrały tutaj rolę.

Kibicom Barcelony fajnie się będzie oglądało galę bo to tak jakby uhonorowanie La Masia, ale Złota Piłka jako nagroda traci resztki... sam nie wiem czego. Powagi? Prestiżu? To słabe określenie, ale chyba każdy wie o co chodzi.

Gdyby wybrano:

1. Xavi/Sneijder
2. Xavi/Sneijder
3. Messi

To pewnie kontrowersji byłoby mniej i generalnie łatwo byłoby taki wybór zaakceptować.

[EDIT]

Obrazek

:P

Wróć do „Piłka nożna na świecie”