Z zaciągu włoskiego to tylko Pazzini mnie naprawdę przekonuje. Dobry snajper i tyle. Matri też ma umiejętności, ale to raczej nie jest zawodnik do pełnienia kluczowej roli w takim klubie jak JUVE. Gila mi nie pasuje pod każdym względem (za mało widoczny na boisku, za stary, za słaby), ale jego podobnie jak i Maxi Lopeza to raczej media wciskają JUVE niż Marotta się nim interesuje.
Z poza Serie A mówi się o Benzemie, którego przygoda z Realem się kończy, ale jego to ja bym brał tylko na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu, bo jego umiejętności nijak pewny nie jestem. Ja bym jeszcze przyjrzał się Hulkowi, może nie jest typowym snajperem, a raczej takim graczem jak Tevez czy Rooney, ale jest znakomity. Ewentualnie jak już niczego nie będzie na rynku, można wyciągnąć za grosze Adebayora, ale tu też bym pomarudził.
W Sissoko już zwątpiłem i jestem w zasadzie pewny jego odejścia z JUVE. Szkoda tej kontuzji, takiego zawodnika nam zniszczyła...
A na bokach obrony konkretów wielu nie ma, kiedyś media pisały o Johnsonie gdy wydawało się, że odejdzie z LFC, o Van Der Wielu, czy o jakimś Andreasie Becku (pamiętam tylko jego gola przeciwko włochom w U21). Ale to wszystko bardzo niewyraźne.