Re: Man Utd- Arsenal (13.12.2010)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Man Utd- Arsenal (13.12.2010)

Post autor: majer13 » 09 gru 2010, 22:37

Osobiście wydaje się że ten mecz będzie jednostronny. Pytanie jest tylko jedno - w którą stronę :?: Myślę tak ponieważ oba zespoły to w tym sezonie to sinusoida i jeśli np. United trafi na ten dobry mecz ,a Arsenal zagra klapę lub odwrotnie to będzie w jedną stronę. Bardzo ważnym punktem będzie postawa skrzydłowych obu drużyn. O środek sie jakoś nie martwię - Nasri i Anderson powinni dawać radę. Ogromnym handicapem będzie dla nas Rooney który z meczu na mecz gra lepiej i przy takim spotkaniu może zagrać na pełen swój poziom. Główną naszą przewagę upatrywałbym jednak w obronie :

VDS
Raffael - Vida - Rio - Patrice

wygląda dużo bardziej pewnie niż w/w ustawienie fieldyego.

Jeśli chodzi o jakieś niewiadome to dla mnie jest jedna wielka niewiadoma : kto zgra obok Andersona - osobiście wolałbym Darrena który może nie jest w takiej formie jak sezon temu chociażby ale mam większą pewność że będzie prezentował jakiś poziom - Carrrick gra strasznie w kratkę - Szkot natomiast na przeciętnym ale równym poziomie. Druga niewiadoma to postawa Berby - ten człowiek jest dla mnie tak nie do ogarnięcia że kosmos. Może zostać MotM ,a równie dobrze może zagrać taki syf że będę błagał Fergiego o wprowadzenie Javiera już po 10 minutach gry ;)

Wróć do „Wracając Do Meritum”