Ruuda? Strasznie go cenię i w momencie, gdy odchodził z ManU, liczyłem na jego transfer do Milanu.Ze wspomne tylko RvN...
A jeśli Ci chodzi do Huntelaara, to jakbyś przeczytał moje posty w momencie jego przyjścia do klubu, to byłem przeciwny jego transferowi (bo Borriello i Inzaghi, bo zdolni juniorzy), ale zarazem doceniałem jego klasę i parę lat wstecz liczyłem na jego transfer ZAMIAST Borriello (który, zdanie podtrzymuję, w trakcie pierwszego pobytu w klubie był najgorszym piłkarzem Milanu, jakiego kiedykolwiek widziałem regularnie grającego). Dopiero później wyszło, że jest po prostu beznadziejnym piłkarzem na poziom Milanu i Realu, który w przeciętniakach może grać znakomicie, ale już w Mediolanie to był cień zawodnika, brakowało takiej cechy, która przeciętnemu Borriello pozwalała grać o wiele lepiej, we Włoszech tacy napastnicy w ogóle się bardzo dobrze odnajdują.
Nie mam więc żadnej czarnej listy piłkarzy, do których się zraziłem, krytykuję każdego, kto na to zasłużył.
Niegdyś Mates podrzucił tu ten link:A jak juz tu pisze to zapytam: nie wiecie gdzie mozna sciagnac/obejrzec cale mecze lub chociazby skroty Campionato Primavera
http://www.primaverapass.com/index.php
Ale widzę, że już nic tam nowego nie ma.
W ogóle w tym sezonie jakoś znikło parę źródeł na temat primavery, ratuję się zagranicznymi forami fanów Milanu, ale o Zigonim w Genoi nic nie znalazłem ciekawego.
A co do samego Greka - facet miał dostać szansę z Ajaxem, nie dostał. Teraz zamiast niego pod uwagę bierze się w perspektywie meczów z Bolonią i Romą tylko Yepesa i Bonerę, a w niedzielę Grek mógłby jak najbardziej się pokazać. Yepesa bardzo wysoko cenię, ale wolałbym jako partnera Nesty kogoś z duety Papa - Bonera, bo to są po prostu szybsi zawodnicy.
Tłumaczenie na gorąco z konferencji:
Allegri nie żałuje wyborów dokonanych w środę w kontekście kontuzji Silvy, chciał wybrać najlepszą jedenastkę. Na mecz z Bolonią wybiera między Yepesem a Bonerą, na teraz faworyzowany jest Włoch, ale ma podjąć decyzję po treningu - wiele razy już zmieniał decyzję przed samym meczem. Poza tym i on, i Baresi, i masa innych osób jest podnieconych tym, że Milan gra o 12:30 i wszyscy zastanawiają się, jak się przygotować do tego meczu, jak zaplanować dzień, i tak dalej.
Dziwnie się będzie oglądało mecz o takiej porze.
Z tej kadry wylecą na mecz Roma, Montelongo i ktoś z duetu Strasser-Merkel, raczej Strasser, bo Merkel zagrał z Ajaxem nieźle, cieszy się zaufaniem Allegriego. Składu nie ma co roztrząsać, bo zagadki są trzy - kto na bok obrony (z trójki Antonini, Zambrotta i Abate), kto na środek (Yepes czy Bonera, Grek raczej wypadł z rywalizacji) i kto na ofensywnego pomocnika (Seedorf lub Boateng). Pirlo ma raczej pewny skład.Ecco la lista dei 21 convocati rossoneri per la trasferta di Bologna:
Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Papastathopoulos, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.
Indisponibili: Thiago Silva, Flamini, Inzaghi, Pato.