Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2010, 15:15

(L)oczkerson pisze: Ni chuchu....
Melo potrzebuje obok siebie kreatora środka pola, który by brał na siebie rozrzucanie gry ze środka pomocy, a Momo ostatniego pomocnika, który by trzymał pozycję w defensywnej pomoc za plecami latającego wszędzie Momo. Pod tym względem świetny był Zanetti bo rola grającego bardzo głęboko defensywnego pomocnika mu bardzo pasowała a i długie piłki zagrywał dobre. Gdy Momo nie ma kogoś takiego koło siebie robi się koszmarny bałagan na boisku.
Podobna sytuacja ma miejsce w Atleti. Tiago,ktory jest z pewnoscia najbardziej kreatywnym MC w druzynie potrzebuje kogos do czyszczenia srodka pola przed obroncami oraz asekurowania go w momencie kiedy akurat hasa po skrzydle czy pomaga Diego i Kunowi w polu karnym. Takimi zawodnikami sa na pewno Raul Garcia i Paulo Assuncao. Kiedy obok Portugalczyka gral czlowiek o podobnych parametrach oraz usposobieniu,czyli Mario Suarez to nawet Levante,Aris i inne 'potegi' wjezdzaly w defensywe Rojiblancos jak w maslo :roll:

Sorki za OT Milanisci. Gratuluje zwyciestwa :spoko:
Jestem optymistą względem kolejnego weekendu - Roma gra dobrze, ale przy takiej grze w defensywie jestem w miarę spokojny o to, że na San Siro jednak wygramy.
Tylko,ze ASR zapewne nie cofnie sie tak gleboko i nie nastawi sie wylacznie na kontry. Nie jestem pewien czy az tak pozytywna ocena gry obronnej adekwatna jest do przeciwnika. O ile Meggiorini z Di Vaio zbyt duzej krzywdy zrobic Wam nie mogli to Mirko,Menez,Borriello,Totti & co. owszem. Co nie zmienia jednak faktu,ze dla mnie bedziecie zdecydowanym faworytem tego meczu.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2010, 16:01 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”