Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 18:02

bellus pisze:Ogólnie jesteście nudni. Padło dobre hasło - osobny temat dla Dextera.
Moja propozycja jednak spotkała się z dezaprobatą. Temat stał się od jakiegoś czasu "dexterowy", ale nie odzywałem się więcej, żeby nikt nie zarzucił mi, że się napinam, pouczam, bądź mądrzę.
bellus pisze:1. Lie to me. Obejrzałem już 2 pełne sezony i jestem w połowie 3 (znaczy tego co już się pojawiło). Ogólnie na plus.
Nie sądzisz, że gdyby nie Tim Roth, to serial dużo by stracił? Co prawda jest mało schematyczny i z czasem przestał ukazywać pogoni dobra za złem, ale też Lightmanowi doprawiono różki. Dla mnie dopiero w trzecim sezonie coś zaczęło się dziać i przestało wiać monotonią.
bellus pisze:Mam czasami wrażenie, że ktoś przy tym serialu nie ma odwagi zmienić go w coś bardziej profesjonalnego coś bardziej realnego.
A może po prostu zdają sobie sprawę z tego, że jeżeli pójdą w kierunku większej profesjonalizacji i zwiększenia realizmu, to część widzów tego nie zrozumie. Zobacz co się stało z The Wire. Wiele osób nie potrafi obejrzeć 10 odcinków tego serialu, bo po prostu jest dla nich zbyt trudny.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”