Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 14 gru 2010, 18:09

Ciekawa statystyka:
Ibrahimović notował odpowiednią ilość asyst w lidze co sezon:
04/05 - jedna (35 meczów)
05/06 - jedna (35)
06/07 - pięć (27)
07/08 - trzynaście (26)
08/09 - osiem (35)
09/10 - dziewięć (29)
W pięciu sezonach zaliczył 28 asyst, co daje średnią lekko ponad 5 na sezon.
W 15 meczach ligi włoskiej natomiast zanotował tych asyst już osiem, i to wchodząc do nowego zespołu (pierwsze sezony w Juventusie i Interze miał w te liczby ubogie), który nie gra jakoś porywająco (Juventusowi w 04/05, jak i Interowi w 06/07 wygrywano mecze i nie trzeba się było wysilać specjalnie będąc ich piłkarzem, co sam Zlatan kiedyś już w odniesieniu do Juventusu stwierdził) w tych rozgrywkach. Jeśli utrzyma tę średnią, to powinien pobić swój rekord spokojnie koło 30 kolejki, a prawdopodobnie rozegra więcej meczów, dodatkowo wszystko wskazuje na to, że Milan będzie tylko mocniejszy, za czym powinien pójść niewielki wzrost indywidualnych osiągnięć (niewielki, bo rozłożą się na większą liczbę graczy, jeśli przyjdą naprawdę sensowne wzmocnienia z zapowiadanych, nie jakiś Floro Flores ;) ). Czytałem niedawno wypowiedź Sacchiego, który mówił o otwarciu Szweda na zespół, i trzeba mu to oddać, że gra inaczej, korzystniej dla drużyny, niż kiedyś. Więcej wniosków będzie można wyciągnąć po sezonie.

Niewątpliwie hitem dnia jest zapowiedź Tognacciniego, który stwierdził, że Pato i Silva wrócą 27 grudnia do treningów (w przypadku Thiago może się to nieznacznie opóźnić), więc na 6 stycznia obaj powinni być gotowi do gry choć z ławki.
Agent Sokratisa spotkał się z Braidą, więc pewnie rozważali kwestię transferu lub wypożyczenia - niepokojące jest to, że w tym newsie podano informację, że Milan posiada tylko połowę jego karty, a już nabrałem przekonania, że mamy jednak całość (faktycznie, przypominam sobie moje słowa z sierpnia, gdy mówiłem, że w razie eksplozji talentu Strassera czy Zigoniego może się okazać, że chłopak nas kosztował ponad 20 milionów euro). Mamy Bonerę, Yepesa, jest Onyewu i Albertazzi w głębokiej rezerwie, może faktycznie lepiej go oddać gdzieś do ligi włoskiej, żeby się ograł?
Gattuso może wrócić na Romę, to byłoby spore wzmocnienie. Pojawiło się jeszcze więcej plotek o transferze Cassano, kolejne negujące ten transfer (ale gdzieś chłopak musi trafić, a we Włoszech jest tylko Inter i Milan z chętnych chyba), więcej informacji o Coentrao, czyli coś tam działają Braida z Gallianim. :wink:

Wróć do „Włochy”