Wiem to, dlatego napisałem, że niby rozumiem jego motywację. Uważam jednak, że przy takiej różnicy umiejętności, jak między nim a Zlatanem, i w momencie, gdy w Milanie powstaje naprawdę ciekawy kolektyw, to Borriello powinien był położyć uszy po sobie i walczyć o miejsce w składzie z ławki. Odbierałem go nie jak Oliveirę czy nawet Gilardino, czyli zwykłych najemników, ale jednak człowieka, który w tym klubie spędził wiele lat i któremu zespół bardzo wiele dał, liczyłem więc, że zostanie, bo by się nam niesamowicie przydał. Wiem teraz, tak samo jak Marco pod koniec sierpnia, że facet przychodząc do Romy, Juventusu czy innego klubu miałby pewien pierwszy plac, po prostu oczekiwałem od tego typu piłkarzy, jak on, czy Antonini na przykład, czyli jednak Milanistów, a nie najemników, stawiania wyżej przywiązania do klubu, niż własnej kariery.Ja bym to raczej powiedział, że miał większe ambicję tj. chciał grać bo czuł, że stać go na grę w pierwszej jedenastce - niekoniecznie w Milanie, ale w Romie się spełnia, jest ważnym graczem i strzela bramki.
Gdyby nie jego przeszłość w Mediolanie, to słowa żalu bym pod jego adresem nie powiedział, a tak mnie jednak zawiódł. Mam nadzieję, że za parę tygodni będę się cieszył nowym napastnikiem w Milanie i nie będzie już cienia żalu po odejściu Marco.
Ale nie o takiego napastnika mi chodziło.Secondo quanto riportato da SkySport24, l'agente di Cassano avrebbe trovato un accordo economico e sulla durata del contratto con i rossoneri. Il contratto dovrebbe essere fino al 2014, e non ci sarà nessun prestito, ma fin da subito una cessione a titolo definitivo. Infatti Garrone, nella cena tenutesi questa sera, ha dato il via libera per trattare con Cassano. Quindi Cassano è libero di prendere accordi con il Milan. Ci sarebbe l'ostacolo Real Madrid, al quale la Samp deve dare ancora dei soldi per l'acquisto del giocatore bares ma gli ottimi rapporti tra Real Madrid e Milan aiuteranno la buona riuscita dell'operazione. Della vicenda se ne parlerà questa sera a Speciale Calciomercato in onda dalle 23 su Sportitalia. Interverrà in diretta anche l'avvocato Bozzo, agente dell'ormai ex fantasista della Sampdoria.
Jak donosi SkySport24, agent Cassano porozumiał się w sprawach kontraktowych z Milanem. Kontrakt będzie trwał do 2014 roku, piłkarz zostanie do Milanu sprzedany definitywnie, Garrone wyraził zgodę na sprzedaż Antonio, Real nie ma nic przeciwko, pozytywne wiadomości. Może jeszcze by tak podpisać od stycznia kontrakt z Matrim albo wykupić Paloschiego?
Przyjście Cassano blokuje w moim odczuciu transfer kogokolwiek na pozycję ofensywnego pomocnika, Seedorf pewnie dogra do końca kontraktu. Podejrzewam, że na tej pozycji częściej będzie grywał Boateng, bo coś się podejrzanie ten eksperyment spodobał Allegriemu, a w lipcu sprowadzimy kogoś na środek pola jeszcze, bo Rino i Ambro wiecznie grać nie będą na tej pozycji.