Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: VADER » 20 gru 2010, 11:48

Odnośnie losowania LM "moich zespołów" (Tottenham, Valencja) to jestem pobieżnie usatysfakcjonowany wynikami w/w losowania. Jako fan Kogutów powiem szczerze, że jestem lekko sfrustrowany, iż los skojarzył Koguty z Milanem. To bardzo nierówno grająca ekipa nie tylko w LM ale też w Serie A potrafiąca zagrać z jajem by potem totalnie się ośmieszyć. Piłkarze Spurs są bardzo zadowoleni mogąc rywalizować z Ibrahimoviciem, Robinho, Nestą i spółką. Atutem dla Tottenhamu będzie to, iż rewanż będzie rozegrany na WHL co może okazać się decydującym czynnikiem by wyeliminować Rossonerich, a coraz lepsza gra Kogutów głównie na skrzydłach może okazać się krokiem milowym dla Spurs. Tottenham nie stoi na straconej pozycji i jest wstanie w dwumeczu okazać się ciut lepszym zespołem od Milanu. Co do Nietoperzy to dla Valencji ekipa Schalke jest wymagającym nie da się ukryć rywalem. Po cichu przed losowaniem liczyłem na właśnie taką rywalizację. Choć jeden mój typ się sprawdził. Schalke to team który sobie zasłużył na grę w tej fazie LM - pokazał swoją wartość i waleczność. Nasz team gra podobnie więc walki na murawie nie zabraknie. Znając styl prowadzenia Ches przez Emery'ego można się spodziewać otwartej gry Valencji i nie na darmo można sądzić, że niemiecki team ma chwile słabości i niepewną obronę, więc w dwumeczu jest spora szansa na korzystny rezultat dla "nietoperzy". Po jednej stronie w ataku Huntelaar i Raul, po drugiej Soldado i Aduriz. Już same te nazwiska wskazują, że będzie to naprawdę znakomity dwumecz. Śmiem twierdzić, że o 3 klasy lepszy niż po raz kolejny rywalizacja "pasztetów" - Kanonierów z Barceloną czy też Interu z Bayernem.

Wróć do „Puchary Europejskie”