Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 23 gru 2010, 19:44

Secondo quanto riferito da "Sky Sport 24" il Milan avrebbe trovato l’accordo con il procuratore di Kevin Constant per il passaggio del ventitrenne francese in rossonero. Il giocatore dovrebbe arrivare con la formula della comproprietà.
Milan wygrał wyścig o Constanta, chłopak przejdzie do Milanu na zasadzie współwłasności.
Podoba mi się ta decyzja, Chievo to nie Genoa, by martwić się o to, że przebiją nas finansowo w walce o niego, nie oglądałem Constanta wiele razy, ale sprawia wrażenie nieźle zdyscyplinowanego taktycznie, a głównie tego wymagamy od środkowego pomocnika. Trudno mi coś powiedzieć na temat jego zdolności technicznych. ;)
Powoli trzeba myśleć o tym, by zastąpić Gattuso i Ambrosiniego, a ten chłopak to może być w przyszłości niezły piłkarz, choć na razie szykowana będzie dla niego pewnie pozycja Flaminiego sprzed roku. Poczekamy na potwierdzenie, coraz lepiej zapowiada się styczeń. ;)
Jak podaje portal 4-4-2.com, Milan oferuje 2 mln € za Jose Bosingwę. Zawodnik ten dołączył dwa lata temu do Chelsea za 18 mln funtów. Skąd taki spadek na wartości? Po pierwsze, Portugalczykowi kończy się kontrakt, a po drugie, ma nieustanne problemy z kolanem, które popsuły mu przygodę w Londynie. Teraz 28-latek chce poszukać szczęścia gdzie indziej, jako że nie znajduje miejsca w drużynie Ancelottiego. Z pewnością mielibyśmy wiele pociechy z tego prawego obrońcy, gdyby tylko wrócił do formy, jaką prezentował w FC Porto.
Aż mi się wierzyć w to nie chce. Portugalczyk pewnie i tak odejdzie z Chelsea, więc niska kwota jest do przewidzenia, ale aż tak niska i transfer do wykonania już w styczniu? Marzenie, ale raczej nierealne jeszcze.

Wróć do „Włochy”