Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 23 gru 2010, 21:27

Wilmore czy ty musisz się cieszyć z każdego transferu zanim jeszcze się zorientowałeś kto do was przyszedł?
Akurat gdyby do aktualnej linii pomocy Milanu przyszedł ktoś taki jak Almiron kiedyś, to byłbym zadowolony. W Milanie ma kto grać w pierwszym składzie, i to jeszcze przez półtorej roku spokojnie, potrzebuje zespół zawodników na przyszłość. Za Constantem przemawiają do mnie trzy rzeczy:
1. Rekomendacja Braidy;
2. Bardzo niski koszt ewentualnego transferu i forma jego przeprowadzenia;
3. Duże zdyscyplinowanie taktyczne, czym się charakteryzuje Chievo od dawna. Widziałem w tym sezonie ich trzy mecze - z Milanem, Juventusem i Interem, zwracałem na niego uwagę z prostej przyczyny - słychać było coś o jego transferze już w lato - i spodobało mi się to, jak on się poruszał po boisku.
By wyrobić sobie na jego temat opinię potrzebuję jeszcze obejrzenia nastu jego meczów w Chievo, ale z takiego transferu będę bardzo zadowolony - ktoś na rezerwę, kogo w razie czego można się łatwo pozbyć / prędko wykupić za niewielką kwotę, klub niewiele traci, a może wiele zyskać.
No i nie będzie kosztował 9 milionów euro, tylko pewnie milion za pół karty. ;) O ile Chievo odpowiednio wcześnie ureguluje swoje zobowiązania względem tego francuskiego klubu.

Wróć do „Włochy”