Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: kaczy » 31 gru 2010, 2:12

bartbuks pisze:Ja wiem, że trąbisz, ale jak widzisz do niektórych nic nie trafia. Niżej? Przyjąłem, że o cyrkach w niższych klasach wiedzą wszyscy.
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2010 ... brzeg.html
262. Kotwica Kołobrzeg - Gwardia Koszalin 2:0 (13 marca 2004)
Sędzią tego spotkania znowu był Zbigniew R., którego "karierę" pilotował Ryszard F. (w sezonie 2003/2004 Fryzjer załatwiał temu arbitrowi wysokie oceny obserwatorów, by ten mógł awansować do II ligi. Dodatkowo wręczył "obsadowemu" Jerzemu G. 20 tys. zł. by przypieczętować awans swojego pupilka). Ten mecz był jednym z ważniejszych w trzecioligowej "karierze" Zbigniewa R. Obserwatorem tego spotkania był Marek D. z dolnośląskiego ZPN. Wszyscy trzej panowie na mecz pojechali razem. Fryzjer zapewnił sędziego, że jeżeli Kotwica wygra to dostanie notę 8,5, która da mu awans do drugiej ligi.
Przed meczem wszyscy trzej zjedli kolację i pili alkohol z prezesem Kotwicy. po wygranym meczu arbiter dostał od Andrzeja K. 500 zł. łapówki.
Moje początki na stadionie. Jedno z najlepszych wspomnień. Długo wyczekiwane derby i zwycięstwo. Pełne trybuny, horda kibiców gości, mecz przerywany bo to co chwila ktoś wbiegał na boisko, ktoś zrywał flagi. Po ostatnim gwizdku już nie było litości i w ruch poszły min. długie drewniane ławki. Gdy się co nieco uspokoiło cały stadion opustoszał w minutę i wszyscy wyrwali dzidę na dworzec PKP od strony miasta. Tą rwącą dzicz mam do dziś przed oczami, skopane samochody, przewrócone śmietniki wybite szyby w sklepach, kilkanaście radiowozów do warsztatu.
Przez najbliższy tydzień główny temat dyskusji na osiedlach. Kto ile kostek brukowych powyrywał, kto dostał gumową kulką z shotguna
Takiej rozpierduchy od tamtej pory u nas w mieście nie było :rotfl:

PS. po lewej stronie w linku je4st fajna lista ; )

Wróć do „Polska”