Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 06 sty 2011, 0:08

Ten Johan Djourou naprawdę dobry jest. Nie widziałem Szwajcara w zbyt wielu występach, ale dzisiaj naprawdę mi zaimponował. Jak będzie zdrowy to z Vermaelenem może stworzyć naprawdę bardzo dobry środek obrony (chociaż prawdopodobieństwo, że obaj będą zdrowi w tym samym czasie jest znikome).
Tak, od jakiegoś już czasu chcemy, żeby Djourou grał na stałe, ale cały poprzedni sezon nie grał więc Wenger mówi, że nie może ryzykować i grać go za często. Ale chyba teraz będzie lepiej, pół roku nieregularnej gry minęło (dla porównania, Koscielny i Squillaci mają po 21 występów, a Johan Djourou 15) i teraz Squillaci będzie częściej widywal ławke. Chłopak ma 23 lata a bije Koscielnego (niemalze rowiesnika) na glowe ale czemu sie dziwic - Koscielny przyszedl po jednym sezonie w Ligue 1, wczesniej Ligue 2... za takie pieniadze, smieszne. No ale nie wiedzielismy, ze Djourou wyrosnie na takiego dobrego obronce. Wiec jest dobrze.

Teraz Leeds i Ipswich w pucharach. Na pewno będzie wielka rotacja, myśle, że nie większości zawodników z dzisiejszej wyjściowej jedenastki w wyjściowym składzie na Leeds. Mamy szeroki skład, gramy z drugogligową druzyną w Pucharze Anglii, skoro Wenger zrobił 8 zmian na ligowy mecz z Wigan to na Leeds spokojnie tyle samo może zrobić.

Ja bym wyszedł tak:

--------------Szczęsny--------------
-Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs-
----Denilson----Eastmond---Rosicky---
----Bendtner----Chamakh----Arshavin

Może i Eastmond zagra, czemu nie? Jesli nie, to Denilson pewnie na DM (albo i nawet Song). Zobaczymy tam.

Jeszcze myślałem o sytuacji w środkowej obronie, Damian mnie natchnął :P Co myślicie o pomyśle, by w FA Cup zagrać np. Koscielny-Squillaci a na Ipswich Squillaci-Song? Koscielny gra caly czas i moze jeden mecz odpoczynku by mu sie przydal, ale nie chcialbym, zeby to Djourou gral, bo chce Djourou widziec w lidze.

Wróć do „Anglia”