Tak, od jakiegoś już czasu chcemy, żeby Djourou grał na stałe, ale cały poprzedni sezon nie grał więc Wenger mówi, że nie może ryzykować i grać go za często. Ale chyba teraz będzie lepiej, pół roku nieregularnej gry minęło (dla porównania, Koscielny i Squillaci mają po 21 występów, a Johan Djourou 15) i teraz Squillaci będzie częściej widywal ławke. Chłopak ma 23 lata a bije Koscielnego (niemalze rowiesnika) na glowe ale czemu sie dziwic - Koscielny przyszedl po jednym sezonie w Ligue 1, wczesniej Ligue 2... za takie pieniadze, smieszne. No ale nie wiedzielismy, ze Djourou wyrosnie na takiego dobrego obronce. Wiec jest dobrze.Ten Johan Djourou naprawdę dobry jest. Nie widziałem Szwajcara w zbyt wielu występach, ale dzisiaj naprawdę mi zaimponował. Jak będzie zdrowy to z Vermaelenem może stworzyć naprawdę bardzo dobry środek obrony (chociaż prawdopodobieństwo, że obaj będą zdrowi w tym samym czasie jest znikome).
Teraz Leeds i Ipswich w pucharach. Na pewno będzie wielka rotacja, myśle, że nie większości zawodników z dzisiejszej wyjściowej jedenastki w wyjściowym składzie na Leeds. Mamy szeroki skład, gramy z drugogligową druzyną w Pucharze Anglii, skoro Wenger zrobił 8 zmian na ligowy mecz z Wigan to na Leeds spokojnie tyle samo może zrobić.
Ja bym wyszedł tak:
--------------Szczęsny--------------
-Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs-
----Denilson----Eastmond---Rosicky---
----Bendtner----Chamakh----Arshavin
Może i Eastmond zagra, czemu nie? Jesli nie, to Denilson pewnie na DM (albo i nawet Song). Zobaczymy tam.
Jeszcze myślałem o sytuacji w środkowej obronie, Damian mnie natchnął