Skra przegrała z najlepszym zespołem świata 2 razy w ciągu niespełna miesiąca, szkoda, ale pora wrócić na ziemię. Trenera nie ma DC poszedł do Turcji, niech kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa, ma pod swoimi skrzydłami świetnych graczy. Nie dziwie się, że nie chce pracować w Polsce, chociaż Nawrockiego wywalić nie było jak, a może miał sentyment i nie chciał prowadzić Jastrzębia przeciwko swojemu byłemu klubowi. Ponoć dostał też ofertę poprowadzenia reprezentacji Finlandii, jak widać Finowie dość rozważnie dobierają trenerów dla kadry narodowej. A u nas brak decyzji, oj będziemy w dupie jeśli trenerem zostanie Polak.
W sumie do napisania czegoś zainspirował mnie ten krótki wywiad (tak wiem fragment z plusliga.pl) http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/201 ... pelna-para
Pierwsza w Polsce (wg mojej wiedzy) zamknięta liga. Ja generalnie jestem za. Oczywiście to wstępna faza. Tylko chciałbym, żeby to była powiększona liga tak o 2 zespoły, jeden jest łatwy do wskazania - Trefl, drugi nie mam pojęcia. Wrocław udowodnił już że nie ma klimatu na siatkówkę męską, Poznań też się nie liczy. Powrót Morza czy Legii nie jest możliwy.