Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 07 sty 2011, 19:56

Wenger dzisiaj na konferencji poinformowal, ze jutro na pewno nie zagra Koscielny, Wilshere, Van Persie i prawie na pewno Nasri. Czy to oznacza moje proponowane nowe partnerstwo na srodku obrony - Squillaci Song? :lol: Najprawdpodobniej tak. NIe wierze, ze tydzien temu Djourou nie mogl grac dwoch meczow pod rzad a teraz nagle moze grac 3. Powinien dostac odpoczynek. Bedzie to wygladalo ciekawie, bo bedzie 5 zmian w obronie :lol:
W bramce bedzie Szczesny, na prawej Eboue, w srodku Squillaci-Song, na lewej pobiega Gibbs.. W takim ukladzie wydaje mi sie, ze bedzie Denilson na DM, Rosicky i Fabregas w srodku. Inna mozliwosc to Rosicky-Eastmond-Denilson, ale to chyba za bardzo rezerwowo. Jesli chodzi o przod, to nie mam pojecia, to na 3 pozycje moze byc Chamakh, Bendtner, Vela, Arshavin, Walcott a nawet Rosicky :P Zobaczymy jutro ;)

Mecz moze byc ciekawy. Leeds to jedyny zespol ktory nas pokonal u siebie w FA Cup za Wengera. Boje sie troche tej obrony, bo kiepski Francuz polaczony z defensywnym pomocnikiem ktory nawet z Vermaelenem nie mogl dobrze grac w obronie moga byc problemy :lol: Tak czy inaczej, licze oczywiscie na zwyciestwo. Remis nie wchodzi w gre, bo to oznacza powtorke na ktora nie mozemy sobie pozwolic przy takiej nawalnicy meczow.

Kolejna dobra wiadomosc to to ze jutro do skladu wraca.. Aaron Ramsey! :jupi: Nie uwzgledniam mozliwosci zeby jutro zaczal ale mysle, ze wejdzie, moze za Fabregas jak w poprzednim sezonie bywalo czesto? ;) Fajnie bedzie go zobaczyc znowu, choc na te 15 minut.

Podobno za Vele jest 10 ofert - 3-4 z Anglii, kilka z Francji i kilka z Hiszpanii. Boss zgodzi sie na wypozyczenie tylko do klubu ktory mu da regularne wystepy. Poza tym na wypozyczenie ma isc Emmanuel-Thomas ktorego jutro w skladzie nie bedzie. Oby obaj zdobyli dobre doswiadczenie i zobaczymy, co tam z nich wyrosnie.

Boss powiedzial tez cos na temat Almunii - mianowicie tyle, ze nic jeszcze nie wiadomo. Nie podjeli zadnej decyzji.. wydaje mi sie jednak, ze odejdzie. Koles nie ma raczej szans na powrot do skladu a chce grac, poza tym pobiera duza pensje i po prostu na reke nam bedzie jego odejscie.

Przypominam, ze mecz jutro o 12:45 czasu UK ;)

Fieldy, widzialem na twitterze cos pisales o Milito.. chcialbys go u nas?

Wróć do „Anglia”