Re: Piłka Ręczna

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Piłka Ręczna

Post autor: VADER » 13 sty 2011, 9:48

Jutro chłopaki Wenty zaczynają rywalizację na MŚ ze Słowakami. W weekend pokonaliśmy ich w Turnieju Noworocznym, ale w Szwecji nie będzie już z nimi tak łatwo. Widać, że te MŚ będą chyba najlepsze w historii. Wiadomo jak w Skandynawii kochają piłkę ręczną .Tam wszyscy żyją tym sportem i czuć już gorączkę nadchodzących MŚ. Skład naszej kadry jest taki jaki wszyscy oczekiwali. Dla wielu z chłopaków to praktycznie ostatnia taka wielka impreza w ich karierze sportowej. W męskim szczypiorniaku ostatnio poziom się mocno wyrównał więc jeśli ktoś myśli, że nasz team bez problemów dojdzie do strefy medalowej to się zdziwi. Nie wiem ja Wy moi drodzy, ale Ja troszkę się obawiam tych MŚ. Wiele zespołów ma szanse wyskoczyć jak królik z kapelusza. Choćby Argentyna w naszej grupie z którą nasza kadra zagra pojutrze. Albicelestes w Turnieju przed MŚ we Francji z gospodarzami pewniakami do zdobycia MŚ napsuli sporo krwi Żabojadom. Ich gra zachwyciła specjalistów szczypiorniaka. Także niemożna lekceważyć Koreańczyków z Południa. Znając jednak trenera Wentę można być pewnym, że odpowiednio przygotował nasz team na rywalizację na szwedzkich parkietach hal sportowych. Głównym celem Polaków są miejsca 1-7 gwarantujące wyjazd na Olimpiadę za rok do Londynu. Tak naprawdę mecze ze Słowakami i Argentyną będą równoważnią i pokażą co pokażemy w dalszej fazie MŚ.

Wróć do „Inne sporty”