Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 15 sty 2011, 21:32

Cóż... to musi być dobry obrońca :lol: Taki, który z miejsca mógłby być tym trzecim w kolejce do gry na środku. Przynajmniej ja tak to widzę, ale trudno powiedzieć jak to widzi Pep. Od początku sezonu sporo mówiło się o tym, że mamy za mało opcji na środek obrony bo niewielu wierzyło w Abidala a tymczasem Eric bardzo dobrze sobie radzi na tej pozycji i niewykluczone, że Guardiola traktuje go normalnie jako tę trzecią opcję właśnie i nowy defensor być może nie zajmie od razu jego miejsca. Niemniej nominalną pozycją Abidala jest lewa strona i tam powinien grać. Nowy stoper będzie miał sporo okazji do gry a więc nie ma tutaj raczej miejsca na sprowadzanie jakiegoś utalentowanego młokosa. W tej roli występować będzie Fontas.

Suma summarum - gdybyśmy chcieli obrońcę mogącego rywalizować z Pique czy Puyolem to należałoby sięgać na najwyższą półkę a co za tym idzie wydać duże pieniądze. To raczej mało prawdopodobne także należy oczekiwać jakiegoś po prostu dobrego zawodnika, zapewne nie anonimowego, który domyślnie będzie rezerwowym, ale pogra sporo i niejednokrotnie od pierwszych minut o ile nie okaże się niewypałem.

Mam nadzieję, że tym razem pójdzie lepiej niż z Jezusem :P Inna sprawa, że to będzie trudne bo nie każdy łatwo zaadaptuje się do stylu gry Barcelony z wysoko wysuniętą obroną biorącą udział w rozgrywaniu.

Wróć do „Hiszpania”