Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 18 sty 2011, 19:51

Ciekawy kawałek wywiadu z Robinem:
However the 27-year-old is happy to play the team game and help when he can, even if that means coming off the bench for his manager.

"We had a little conversation last week over the game against Ipswich because I wanted to play and felt good," Van Persie added.

"The manager said: 'I know you want to play Robin, but you have to be patient because we have so many games coming up this month, I want you to be at your best for February, March and April'.

"I trust him. He has been in the game so long, and looks at everything, so if he says so, then it is right."
Wygląda na to, że Van Persie raczej na pewno jutro nie zagra. Wenger szykuje go na Barcelonę :P Oprócz tego pewnie nie zobaczymy też Nasriego który ma te problemy z kostką. Chamakh tez cos mówił, że nie gra bo Wenger daje mu odpoczywać, ale już się dobrze czuje. Zmęczył się początkiem sezonu.

Skład na jutro chciałbym widzieć taki:

--------------Szczęsny---------------
--Sagna-Koscielny-Djourou-Gibbs
--Fabregas-Song-Wilshere--
--Walcott-Chamakh-Rosicky--

Nie chcę widzieć Denilsona ani Arshavina, chociaż boje się, że obaj zagrają. Rosicky powinien zagrac, najlepiej sobie w tym sezonie radził na skrzydle więc niech zagra zamiast Samira. Moim zdaniem środek pola musi zostać taki, jaki jest. Wątpie, żeby już dał Ramseyowi start, no ale tylko takie coś mogę zaakceptować. Chamakh przez środek, bo Bendtner już dostał parę meczów na pokazanie się, nic nie zrobił więc niech czas dać pograć Chamakhowi. Na skrzydle Walcott bo po prostu powinien grać, będzie potrzebny, jest w formie. Ogólnie jest to bardzo silny skład i obawiam się, że tak nie wyjdziemy, ale myslę, że to najlepszy mix między silnym składem a rotacją. Dodaj Denilsona i/lub Arszawina i niestety w tej chwili tracisz dużo. Liczę, że Rusek wróci do wysokiej formy, ale na razie tak nie jest więc nie ma co grać go na siłę.

W obronie chcę Sagnę, bo nie grał od 3 meczów i już się dość napatrzyłem na Eboue. Gibbs zamiast Clichy'ego bo w pucharach gra więc niech gra. Środek obrony i bramka wybiera się sama bo zmienników nie ma :lol: Zobaczymy co tam będzie jutro, spodziewam się ciężkiej przeprawy, ale jeśli zbyt rezerwowo nie wyjdziemy to powinniśmy wygrać. Chciałbym zobaczyć karne z ciekawości, ale nie chcę grać dodatkowych 30 minut więc lepiej skończmy grę po 90 minutach z komfortowym prowadzeniem i bez żadnych kontuzji.

Wróć do „Anglia”