Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post autor: mete » 19 sty 2011, 12:26

Płacenie takiej kwoty za niesprawdzonego(lecz bardzo utalentowanego gracza) jest absurdem i psuje coraz bardziej rynek. Później się dziwimy dlaczego za średniaków kluby żądają ponad 10 baniek. W meczach, których widziałem Luiza grał dobrze, lecz na różnych forach czytałem opinie, że jest trochę przereklamowany i o wiele bardziej w Portugalii ceniony jest Rhodolfo. Luiz miał być celem Milanu, lecz cena zapewne odstraszyła Łysego.

BTW Rui Costa odwala świetna robotę w Lizbonie. Za jego kadencji sprzedano z sporym zyskiem Di Marie, Ramiresa, teraz dołączy dotego grona Luiz a w niedługim czasie Coentrao. Benfica ma dobrą siatkę scoutingu w Ameryce Południowej to zastępców napewno znajdą.
Wydaje mi się, że więcej będzie z niego więcej pożytku niż z Ramiresa, bo Luiz był zawodnikiem dla Benfiki ważniejszym niż to zabiedzone dziecko z afryki.
Ramires to spory talent i nie był wcale mniej istotną osobą w drodze Benfici ku mistrzostwie Portugalii. Już zaczął grać lepiej, a jak tylko nabierze siły to może być jednym z lepszych pomocników na Wyspach. Oglądałem go i w Benfice i w kadrze Canarinhos i jestem przekonany, że jeszcze Chelsea będzie miała spory pożytek z niego.

Wróć do „Anglia”