A nie pamiętasz już jego pierwszego sezonu w naszych barwach?Rozegrał wtedy 30 meczów w lidze,w kolejnym 27(wg transfermarkt.de).Oczywiście,że nie w każdym zaczynał mecz w podstawowym składzie,ale nie można powiedzieć,że przy takiej ilości rozegranych spotkań nie otrzymał szans.Zresztą to,że nie grał regularnie w pierwszym składzie świadczy też o tym,że nie potrafił przekonać do siebie trenera.Ja tam cieszę się,że odchodzi,przychodził do nas jako wielki talent a na dobrą sprawę tego potencjału nigdy nie pokazał albo nie pokazywał go regularnie mimo kilku przebłysków.Jego pobyt w klubie mnie rozczarował,bo wiązano z nim duże nadzieje gdy przychodził.gienio pisze:Moze odejscie Babela bedzie dobre,moze nie.Czas pokaze.
Ja zaluje jego odejscia bo tak naprawde nigdy nie dostal zbyt wielu szans,mam na mysli chocby 3 mecze z rzedu.
Tak,ale w ciągu jednego zimowego okienka wszystkich nie wymienimy.gienio pisze: A i w klubie zostalo na pewno wielu pilkarzy gorszych od niego!
Mnie 6 mln funtów nie dziwi,to i tak nie zła cena za piłkarza który był rezerwowym w 13 klubie EPL,na dobrą sprawę nie wiadomo nawet jak będzie się prezentował gdy rozegra kilka meczów z rzędu w pierwszym składzie.
Ktoś pewnie przyjdzie,bo choć Babel był jaki był to pozbycie się go bez zastąpienia go kimś nowym w połowie sezonu byłoby skrajną głupotą gdy nasze skrzydła to najsłabiej obsadzona pozycja w zespole obok LO.gienio pisze:Do tego nasza lawka znow bedzie "cieniutka" nawet jak ktos wartosciowy przyjdzie.
Cieszy dołączenie Suso i Coady'ego do pierwszego zespołu,to plus ostatnie szanse dla Shelveya w pierwszym składzie pokazuje,że King Kenny pewnie będzie dawał szanse młodym.
E:http://www.ajax-amsterdam.pl/aktualnoci ... za-suareza
to post z dzisiaj więc chyba jednak Ajax będzie skłonny sprzedać go za ok 20 baniek,wtedy pewnie kluby się dogadają.