Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 21 sty 2011, 16:19

Następne 8 na 10 spotkań gramy u siebie, z czego jedno może się zmienić w finał na Wembley. Forma domowa po prostu musi się pokazać, jednak czysto teoretycznie to są w większości łatwe spotkania dlatego wiadomo, że łatwe nie będą (mówię o tych w lidze). Teraz jest czas, by zmontować serię zwycięstw. Kiedy, jak nie teraz gdy gramy tyle meczów na ES?

Oto rozkład jazdy:
Jan 22nd - Wigan at home
Jan 25th - Ipswich at home
Jan 30th - Huddersfield at home
Feb 1st - Everton at home

Feb 5th - Newcastle away
Feb 12th - Wolves at home
Feb 16th - Barca at home
Feb 22nd - Stoke at home

Feb 26th/27th - Yids away OR Carling Cup Final at Wembley
March 5th - Sunderland

Teraz wiadomości kadrowe. Diaby i Squillaci mają powrócić na Huddersfield. Vermaelen przeszedł zabieg, nie operację. Dzień potem już normalnie chodził. Powrót zajmie mu 6 tygodni. Fabiański dalej kontuzja, Szczęsny będzie grał. Podobno "Almunia is close" :lol: Lansbury przedłuży wypożyczenie w Norwich City, Ramsey ma iść na miesiąc do Cardiff City (klub z którego przyszedł) a Vela cholera wie gdzie (najprawdopodobniej Bolton ale Boss o tym milczy).

Wygląda tez na to, ze nowego srodkowego obroncy nie bedzie. Squillaci wraca za tydzien a w duzej mierze od kontuzji Francuza zalezalo, czy Wenger kogos kupi. Szkoda, ale co zrobic, to typowe zachowanie Wengera. Ciarki mnie przechodza na mysl, ze Squillaci moglby prowadzic defensywe na Camp Nou :lol:

Jutro gramy możliwe, że trudny mecz z Wigan. Teoretycznie powinniśmy ich pojechać, ale nie wiadomo jak będzie. Boss pewnie nie popełni błędu wystawienia rezerw, bo troche rezerwowy sklad gral w Leeds i pewnie zagra z Ipswich. Jak wystawimy najsilniejszą jedenastkę to nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy to przegrać. Mam nadzieję, że zawodnicy będą skoncentrownai w pełni na przeciwniku i go nie zlekceważą pamiętając wynik na DW Stadium.

Bym był zapomniał - wczoraj nasza młodzież dostała od Chelsea 2-1 w FA Youth Cup. Ignasi Miquel był naprawdę kiepski w obronie.. myślę, że jednak to dobrze, że nie dostał szansy w pucharach :lol:

Wróć do „Anglia”