Chodzi o za wolne tempo akcji? Ja oglądałem do 5 odcinka i mnie osobiście też zawiódł. Po duecie Buscemi/Scorsese można się duużżoo więcej spodziewać. Bardzo fajne klimaty, bardzo fajne zdjęcia, naprawdę podoba mi się przedstawienie tamtych czasów, ale jednak szału nie ma. Lekkie rozczarowanie, serial nieco przereklamowany. Praktycznie nie ma zwrotów akcji, spodziewałem się widowiskowego filmu akcji w czasach prohibicji a tu zawód. Ale należy dodać że dostał dwa Złote Globy (w tym za najlepszy serial dramatyczny), wiec jak ktoś się tylko sugeruje naszymi opiniami może zrobić błąd.Cris7 pisze:Nie chce mi się za bardzo szukać w temacie, więc zapytam. Czy ktoś już obejrzał cały sezon Zakazanego Imperium? Bo jestem po 3 odcinkach i...jestem lekko rozczarowany. Bardzo lubię Buscemiego i jego rola świetna. Zresztą ogólnie do aktorstwa przyczepić się nie mogę. Zacząłem oglądać z wielkimi nadziejami ten serial i liczyłem na podobny szał jakim była choćby Rodzina Soprano, czyli też dziecko HBO. No i tak dobrze na pewno nie jest. Ciężko przyczepić mi się do czegoś konkretnego, ale ogólne wrażenie nie jest tak duże jak się spodziewałem. Oczywiście, tak jak wspomniałem to dopiero 3 odcinki. DLatego też piszę, aby wypowiedział się ktoś, kto jest już po całym sezonie.
Z mojej strony polecam jeden z najlepszych seriali jakie widziałem czyli Breaking Bad. Produkcja AMC (m.in. Walking Dead). W tym roku będzie już 4 sezon. Wszystkie 3 sezony trzymają bardzo wysoki poziom (szczególnie 2). Jeśli ktoś nawet nie liznął to zachęcam